Tonijn salade in spitskool wrap

Bereidingstijd: 20 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 3 -4 blaadjes spitskool
  • 1 blikje tonijn van 60 gram
  • 1 avocado
  • 1 lente uien
  • 2 el yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 35 gr augurk
  • peper en zout

Klinkt best spannend hé, maar dat valt reuze mee. In dit recept maak ik een tonijn salade met avocado. Dit wordt gerold in een blaadje geblancheerde spitskool en zo heb je een heerlijke koolhydraatarme en gezonde lunch!

Zelf spitskool wraps maken

Beetje een fancy naam eigenlijk voor een geblancheerd blaadje spitskool, maar de naam komt wel het dichts in de buurt van wat het is. Belangrijk is om de kool eventjes te blancheren, omdat het anders niet mogelijk is om deze op te rollen tot een soort van burrito. Kook niet te lang, omdat het ook erg lekker is als de spitskool nog een beetje knapperig is. Door voor spitskool te kiezen in plaats van een bloem tortilla, maak je dit recept koolhydraatarm en daardoor net wat gezonder. Het is inmiddels een manier om extra groenten te eten op een dag! Afhankelijk van de grootte van de spitskool, kun je ongeveer 3-4 burrito's maken.

Bereiding

Stap 1

Zet een pan op met water en breng aan de kook.

Stap 2

Haal voorzichtig 3-4 blaadjes van de spitskool en was deze. Voeg deze blaadjes in de pan met water zodra deze kookt en blancheer de spitskool ongeveer 2-3 minuten, tot deze beetgaar is.

Stap 3

Laat de blaadjes spitskool afkoelen en uitlekken op een theedoek.

Stap 4

Snijd de lente ui in ringen en de augurk in kleine blokjes.

Stap 5

Laat de tonijn uitlekken, prak de avocado fijn en meng vervolgens met de tonijn. Breng dit op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg hierbij ook de lente ui en augurk en meng.

Stap 6

Neem nu een blaadje geblancheerde spitskool en leg hier een derde of vierde (afhankelijk van de grootte van de spitskool) van de tonijn op en rol tot je een burrito hebt. Herhaal dit met de overige ingrediënten.

salades lunch avocado vis & zeevruchten tonijn koolhydraatarm wraps spitskool
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media