Quinoa met gegrilde groenten en vis
Quinoa met gegrilde groenten en vis
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 groene paprika
- 2 tomaten
- 3 el olie
- chili vlokken
- 1 tl gedroogde oregano
- 150 gr quinoa
- 0.5 tl komijnpoeder
- 0.5 tl knoflookpoeder
- een snuf zout
- 1 vis filets (ik gebruik makreel)
Sausje:
- 1 baby avocado
- 2 el (knoflook)olie
- ½ citroen
- chili vlokken
- 1 el gehakte koriander, bieslook of petersie
- zout
Dit is een gezonde maaltijd met veel gegrilde groenten, krokante quinoa en een stukje vis met een zelfgemaakte saus van avocado. En het staat ook nog eens zonder veel moeite op tafel!
Je mag vis naar keuze gebruiken
Kies een vissoort die jij lekker vindt! In dit recept koos ik voor makreel, maar ook kabeljauw of schelvis is enorm lekker. Ik zou wel een witte vis aanraden. Dit past goed bij het recept, omdat het een redelijk lichte maaltijd is. Je kunt er dus alle kanten mee op.
Gebakken quinoa
Normaal kook je quinoa, en dan doe je in dit recept ook. Alleen wordt de quinoa daarna nog even krokant gebakken in de pan. Zo heeft de quinoa iets meer bite, nóg lekkerder als je het mij vraagt! Zorg er dus voor dat je een grote pan gebruikt, zodat alle granen een beetje krokant worden. Je kunt de quinoa eventueel ook ongeveer 5 minuten in de oven, op een bakplaat bakken. Houd de quinoa goed in de gaten, want deze mag natuurlijk niet verbranden!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snijd de courgette in plakken, de groene paprika in stukjes of reepjes en snijd de tomaten ook in grove stukken. Meng olie met chili en oregano en schenk dit over de groenten. Verdeel de groenten over een bakplaat en rooster de groenten in ongeveer 20 minuten gaar.
Stap 3
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking. Giet vervolgens af en spoel met koud water.
Stap 4
Rooster de quinoa in de pan ongeveer 10 minuten in een eetlepel olie tot de quinoa een beetje krokant is. Breng op smaak met komijnpoeder, knoflookpoeder en een snuf zout.
Stap 5
Maak het sausje door de avocado te prakken. Voeg hierbij een beetje (knoflook)olie, citroensap, chili en gehakte kruiden naar keuze. Breng verder op smaak met zout.
Stap 6
Bak de vis gaar in een beetje boter. Het verschilt per vissoort hoe lang dit duurt. De makreel heeft ongeveer 2-3 minuten aan beide kanten nodig.
Stap 7
Serveer de quinoa met gegrilde groenten, vis en het avocado sausje.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link