Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Asperge roerbak met oesterzwam en zalm

Asperge roerbak met oesterzwam en zalm

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr asperge
  • 150 gr oesterzwam
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 citroen
  • 5 gr verse peterselie
  • 2 moten zalm
  • 350 gr krieltjes
  • 1 tl tijm
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • olie of boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Heb je al eens asperges geroerbakt? Wat een aanrader is dat! In dit recept samen met oesterzwammen. Stukje zalm en gebakken krieltjes erbij voor een top maaltijd.

Ambassadeur voor de asperge!

Yes, ik heb echt onwijs leuk, tof en groot nieuws! Ik ben dit jaar namelijk ambassadeur van de asperge voor het Nederlands Asperge Centrum. Wat een eer om dit te mogen doen, dat terwijl we de nieuwe website van Jaimy's Kitchen lanceren, waarbij koken uit het seizoen centraal staat. Een betere match bestaat er bijna niet, toch? Er staan al een heel deel asperge recepten online en dat zullen er dus nog meer worden deze lente. Wil jij geïnspireerd worden met allemaal lekkere asperge recepten? Houd dan Jaimy's Kitchen goed in de gaten!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Halveer de krieltjes en voeg in een ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, tijm en peper en zout. Bak de krieltjes gaar in ongeveer 25-30 minuten.

Stap 2

Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 1 cm van het uiteinde af.  Snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Scheur de oesterzwammen klein.

Stap 3

Verhit een beetje boter of olie in de hapjespan en voeg de sjalot toe. Bak ongeveer 2 minuten en voeg dan de knoflook toe. Bak nogmaals 2 minuten en voeg dan de asperges en oesterzwammen toe. Roerbak een paar minuten. Bewaar 1 plakje van de citroen en voeg het sap van de rest van de citroen toe aan de asperge roerbak en leg de deksel op de pan. Verhit in de tussentijd olie of boter in een pan en bak de zalm 5 minuten aan elke kant.

Stap 4

Blijf de asperges roerbakken. Hak de peterselie fijn en voeg dit de laatste 2 minuten toe. Breng de asperge roerbak op smaak met peper en zout. Serveer de krieltjes uit de oven met gebakken zalm en asperge en oesterzwam roerbak.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vis & zeevruchten asperge vegetarisch zalm diner lente krieltjes oesterzwammen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴