Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Toast met spinazie, spiegelei en asperge

Toast met spinazie, spiegelei en asperge

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 kleine sneetjes brood
  • 75 gr spinazie
  • 6 asperges
  • 4 eieren
  • 4 radijsjes
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • boter om in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een echte verwen lunch maak je met deze toast met spinazie, asperges, radijs en een spiegelei.

Limburgse asperges

De lente staat helemaal in het teken van asperges in Limburg, zo dus ook bij ons in huis. Het liefste halen we deze natuurlijk bij de boer, rechtsteers vanaf het land. En dit haal je gewoon ergens langs de weg, in een Limburgs dorp dus. We rijden er graag even voor om. De meesten kennen asperges natuurlijk van asperge soep, zoals asperge soep met ei, asperge soep met gerookte zalm of asperge soep met radijs. Maar asperges kun je ook prima bij de lunch eten, zoal in dit recept.

Knapperige toast

In dit recept is het cruciaal om lekker knapperige toast te hebben. Mijn favoriet is vers zuurdesem brood. Rooster het in ieder geval lekker knapperig, want dat is het lekkerst in dit recept. Ik rooster mijn brood graag in de pan of oven. Indien je dit in de pan doet, smeer dan een beetje boter aan weerszijden van het brood voordat je dit in de pan roostert. In het geval van het bereiden in de oven, dan is de boter niet nodig. Indien je een broodrooster hebt, kun je het natuurlijk ook hier in roosteren.

Een spiegelei of gepocheerd ei

Een gepocheerd eitje is een van mijn favoriete manieren voor het bereiden van ei. In dit geval heb ik voor een spiegelei gekozen, maar kies vooral waar jij het meeste zin in hebt, of wat je het makkelijkst kunt maken. Ik raad je in ieder geval aan om de eidooier heel te laten, dat maakt deze toast extra lekker.

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges en snijd elke asperge in 4 tot 5 delen. Kook de asperges gaar in 8-10 minuten. 

Stap 2

Rooster het brood in de pan. Besmeer het brood aan beide kanten met een beetje boter en bak het brood knapperig in de pan. Het is ook mogelijk om het brood in de oven of het broodrooster te roosteren.

Stap 3

Snijd de radijsjes in plakjes. Roerbak de spinazie in een pannetje tot dit geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Bak tegelijkertijd in een andere pan de spiegeleieren. Maak de eieren af met peper en zout.

Stap 4

Beleg het brood met de spinazie, asperges en spiegeleieren. Maak af met radijs en Parmezaanse kaas. 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

spinazie lunch asperge ei vegetarisch brood lente pasen asperges hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴