Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Indiase aubergine en kikkererwten stoofpot

Indiase aubergine en kikkererwten stoofpot

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr rijst
  • 3 blikken gepelde tomaten
  • 3 aubergines
  • 400 gr kikkererwten
  • 3 tenen knoflook
  • 3 uien
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander poeder
  • 10 verse koriander
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • chilipoeder naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een heerlijk stoofpotje van kikkererwten en aubergine met een Indiaas tintje.

Het recept is een stoofpotje van kikkererwten met aubergine

Erg lekker en bijzonder makkelijk om te maken.

Geïnspireerd door een Indiaas kookboek

Voor dit recept ben ik geïnspireerd door mijn groot Indiaas kookboek. Het kookboek heb ik gekregen van mijn Indiaas vriendinnetje. Ik heb haar leren kennen tijdens mijn stage in 2011 in India, Bangalore om precies te zijn. Ze weet dat ik dol ben op koken, dus vorig jaar met Kerstmis had ik ineens een Indiaas kookboek op de deurmat liggen. Afgelopen week was ik erin aan het bladeren en zo ben ik tot dit recept gekomen. Het is een combinatie van ingrediënten die me in het boek aanspraken. Hier mijn recept voor een aubergine en kikkererwten stoofpotje.

Bereiding

Stap 1

Snijd de aubergines in blokjes en plaats ze in een vergiet. Strooi zout over de aubergines en laat ze 10 minuten in de vergiet staan. Dit zorgt ervoor dat vocht uit de aubergines getrokken wordt. Dep na 10 minuten de aubergines goed af.

Stap 2

Snipper 2 uien en hak de knoflook fijn. Fruit de ui aan en voeg je na een paar minuten de knoflook met alle kruiden toe en bak ongeveer 5 minuten. Voeg de blokjes aubergine toe aan de uien. Voeg na 5-10 minuten de gepelde tomaten toe en laat 20 minuten sudderen.

Stap 3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 4

Snijd de laatste ui in halve ringen en bak knapperig in een flinke scheut plantaardige olie. Hak ook de koriander fijn.

Stap 5

Proef het stoofpopje en voeg peper, zout en chilipoeder naar smaak toe om het gerecht af te maken. Serveer met rijst en knapperige uien.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kaneel tomaat hoofdgerechten kikkererwten aubergine knoflook rijst vegetarisch aziatisch indiaas diner herfst

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴