Deel dit recept

Social media

Vegetarische rendang van jackfruit

Bereidingstijd: 45 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 1 blik jackfruit van 550 gram
  • 150 gr ongekookte basmati rijst
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el steng citroengras
  • 1 komkommer
  • 5 gr koriander
  • 4 eetlepels atjar
  • gebakken uitjes
  • zout
  • olie

Boemboe:

  • 1 grote ui
  • 5 tenen knoflook
  • 5 cm gember
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • tl ½ kaneel
  • 1 tl rode peper of sambal oelek
  • 2 el ketjap
  • een flinke snuf zout
  • 1 tl honing of agave siroop

Rendang is een Indonesisch vleesgerecht, maar dit is de vegetarische variant gemaakt van jackfruit. Samen met kokosrijst, atjar en komkommer.

Indonesische rendang van jackfruit

Normaliter wordt rendang van rundvlees gemaakt en suddert het úren in de lekkere boemboe. Het voordeel van het gebruik van jackfruit is dat deze al wat zachter van structuur is, waardoor de bereidingstijd korter is. Dit recept is dus helemaal vegetarisch en zelfs veganistisch. Een heerlijke variant op deze Indonesische klassieker. In het begin van mijn blog jaren maakte ik een klassieke rendang, maar weer gewaarschuwd; mijn fotografie kunsten waren op een ander niveau. Het is wél een toprecept!

 

 

Bereiding

Stap 1

Voeg alle ingrediënten van de boemboe in een keukenmachine en maal fijn tot een gladde pasta. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je dit ook helemaal fijn snijden of in een vijzel tot een pasta maken.

Stap 2

Verhit een in een pan een beetje olie. Fruit de boemboe aan voor ongeveer 5 minuten en laat in de tussentijd de jackfruit uitlekken. Voeg vervolgens bij de boemboe en bak nog eens 5 minuten mee. Voeg kokosmelk erbij. Kneus de stengel citroengras en voeg erbij. Laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen.

Stap 3

Voeg de rijst in een pan met 400 ml kokosmelk en een snuf zout. Kook ongeveer 6 minuten of tot de kokosmelk volledig opgenomen is door de rijst. Zet het vuur uit en laat verder gaar stomen met een deksel op de pan.

Stap 4

Breek na 20 minuten de jackfruit een beetje in stukjes en sudder nog eens 10 minuten door tot het meeste vocht verdampt is.

Stap 5

Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Hak de koriander grof.

Stap 6

Serveer de jackfruit rendang met komkommer, kokosrijst, atjar, koriander en gebakken uitjes.

kokos hoofdgerechten rijst rendang vegetarisch aziatisch diner vegan jackfruit top favorieten tofu & tempeh
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen