Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Taco's met witte asperges en avocado

Taco's met witte asperges en avocado

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr witte asperges
  • 6 mini tortilla's (mais)
  • 30 gr romaine sla (gesneden)
  • 1 avocado
  • 4 el ingemaakte zoet zure-uien
  • 1 limoen
  • 100 gr (haver of creme) fraîche
  • peper en zout

(vegetarische) kip

  • 160 gr (vegetarische) kip stukjes
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • een snuf chilipoeder
  • zonnebloem olie

Keukenhulpjes

  • Koekenpan met deksel
  • Koekenpan

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Taco's zijn ultiem comfort food! In dit recept met witte asperges, zoetzure uien, avocado en (vegetarische) kip. Een recept dat je écht moet maken!

Witte asperges met een Mexicaans tintje

Dat asperges niet alleen op klassieke wijze gemaakt kunnen maken, dat zouden jullie inmiddels wel op mijn website hebben kunnen ontdekken. Maar wist je dat witte asperges ook erg goed in allerlei wereldkeukens verwerkt kunnen worden? Daar is dit recept voor taco's een onwijs goed voorbeeld van. Heerlijke Mexicaanse smaken met de gekruide (vegetarische) kip, avocado en zoetzure uien. 

Neem ook eens een kijkje tussen de onderstaande recepten met asperges uit wereldkeukens:

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.

Bereiding

Stap 1

Meng paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en zonnebloemolie in een kommetje en voeg hierbij de (vegetarische) kip.

Stap 2

Schil de asperges, snijd ongeveer een centimeter van de onderkant en snijd elke asperge in ongeveer 4 stukken. Neem een koekenpan  (met deksel) en vul met een klein beetje olie in de pan. Roerbak de asperges ongeveer 4 minuten en voeg vervolgens een klein laagje water in de pan en leg de deksel erop. Laat de asperges gaar stomen in ongeveer 8-10 minuten. Controleer tussendoor of de pan niet te droog wordt, voeg optioneel extra water toe.

Stap 3

Verhit boter in een pan en bak de (vegetarische) kip licht krokant. 

Stap 4

Snijd avocado en snijd limoen in vier stukken.

Stap 5

Neem een koekenpan en rooster hierin de tortilla wraps. Vouw de taco's in de vorm zoals op de foto's zodra de tortilla uit de pan gehaald wordt. Laat afkoelen en zo blijft de vorm behouden. Herhaal met alle tortilla's. 

Stap 6

Controleer of de asperges gaar zijn, roerbak (eventueel in een beetje extra olie) tot deze goudbruin zijn en breng op smaak met peper en zout.

Stap 7

Neem een taco, voeg een theelepel (haver) crème fraîche, romaine sla, een paar stukjes avocado, de gekruidde kip, asperges erin. Maak af met zoetzure uien en een beetje limoensap.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

avocado hoofdgerechten mexicaans limoen vegetarisch sla taco diner lente rode ui witte asperges asperges kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴