Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

3x zelfgemaakte kruidenboter voor de BBQ

3x zelfgemaakte kruidenboter voor de BBQ

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Avocado en munt boter

 • 75 gr Flora Plant ongezouten
 • 1 baby avocado
 • ½ biologische citroen (sap en rasp)
 • 2 takjes munt

Paprika boter

 • 140 gr Flora Plant ongezouten
 • 1 geroosterde paprika
 • ½ tl gerookt paprikapoeder
 • Chili vlokken naar smaak

Kruiden en knoflook boter

 • 150 Flora Plant gezouten
 • 1 tl gehakte peterselie
 • 1 tl gehakte bieslook
 • 1 tenen knoflook

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Kruidenboter hoort natuurlijk bij lekker knapperig stokbrood en serveer je bij de BBQ! Nu het BBQ-seizoen weer voor de deur staat, maakte ik 3 varianten van zelfgemaakte kruidenboter met als basis Flora Plant gezouten en ongezouten.

Kruidenboters voor bij de barbecue

Kruidenboter is natuurlijk niet alleen lekker voor bij de barbecue, maar het is wel echt onmisbaar bij een goede barbecue! Daarom wilde ik een klassieke kruidenboter met knoflook maken, maar ook twee verrassende varianten. Zo heb je lekker veel variatie om je stokbrood mee te besmeren.

Plantaardige boters

Voor deze boters maakte ik gebruik van Flora Plant. Flora Plant is een plantaardige boter die er zowel in een gezouten als ongezouten variant is. De boters zijn heerlijk romig en smeerbaar, zoals roomboter. De perfecte basis dus voor deze lekkere kruidenboters. Ik gebruik Flora Plant graag, omdat het 100% plantaardig is. Net zo lekker als roomboter, maar beter voor de planeet dus! Daar waar mogelijk, wil ik graag plantaardige keuzes maken. Voor de zelfgemaakte boters, gebruik ik beide varianten; zowel gezouten als ongezouten.

Wil je meer BBQ recepten? Kijk dan eens op de speciale pagina met al mijn heerlijke recepten voor bij de barbecue! En bij een lekkere BBQ hoort natuurlijk een heerlijke salade, mijn absoluut toprecept is de American Coleslaw!

Bereiding

Stap 1

Avocado en munt boter
Haal de boter ongeveer 1 uur voordat je deze gaat gebruiken uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur komt. Rasp de schil van de halve citroen. Prak de avocado helemaal glad met een vork en voeg hierbij de rasp van de citroen. Pers ook het citroensap uit over de avocado. Klop de boter op met een mixer of met een vork. Hak de blaadjes munt fijn en meng de avocado door de boter heen.
 

Stap 2

Paprika boter
Haal de boter ongeveer 1 uur voordat je deze gaat gebruiken uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur komt. Snijd de geroosterde paprika in kleine blokjes. Meng de Flora Plant boter met het gerookt paprikapoeder en voeg chili vlokken naar smaak toe. Klop de boter op met een mixer of met een vork. Meng de stukjes geroosterde paprika door de boter heen, maar bewaar er een paar voor bovenop de boter.
 

Stap 3

Kruiden en knoflook boter
Haal de boter ongeveer 1 uur voordat je deze gaat gebruiken uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur komt. Hak de peterselie en bieslook fijn. Neem de boter en rasp het teentje knoflook hier overheen. Voeg hier nu ook de verse kruiden toe en meng tot een gladde kruiden- en knoflookboter. Klop de boter op met een mixer of met een vork.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten vegetarisch zomer hapjes & snacks diner vegan dips bbq

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴