Romige paddestoelen toast
Romige paddestoelen toast
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 ciabatta
- 2 tomaat, in plakjes
- 250 gr gemengde paddestoelen
- 0.5 tl tijm
- 1 citroen
- 125 gr crème fraiche
- 2 gr peterselie
- een scheutje pastis (pernod)
- klontje boter
- 1 tenen knoflook
- peper en zout
- olijfolie
Deze lekker romige paddenstoelen zijn heerlijk op knapperige ciabatta broodjes, een heerlijke lunch.
Zelf een lekker lunch recept maken
Dit recept is wel voor minimaal twee personen, de volgende dag heb de creamy paddestoelen namelijk gebruikt als basis voor een pasta gerecht. Ik heb er alleen wat tomaten toegevoegd, met wat Parmezaanse kaas en heerlijke makreelfilet. Gewoon een kleine tip!
Bereiding
Stap 1
Begin met het doormidden snijden van de ciabatta, besprenkel met een beetje olijfolie en grill het brood in de grillpan.
Stap 2
Snijd de tomaat in plakjes en leg op de ciabatta broodjes. Snijd de paddestoelen in pakjes. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Stap 3
Verhit nu de boter in de pan en bak de knoflook. Voeg na 1 minuut de paddestoelen toe. Voeg na 3 minuutjes voeg je de pastis toe en zorg ervoor dat de alcohol verdampt. Voeg room en tijm toe en laat dit een paar minuten pruttelen.
Stap 4
Maak je gerecht af door wat citroen sap toe te voegen. breng op smaak met peper en zout en voeg toe aan de ciabatta broodjes,.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link