Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Aspergesoep met gegrilde asperges

Aspergesoep met gegrilde asperges

Bereidingstijd: 40 min.

Porties:


Ingrediënten

 • 1500 gr witte asperges
 • 3 sjalotten
 • 3 liter water
 • 3 bouillon blokjes
 • 200 gr boter of margarine
 • 200 gr patent bloem
 • 5 gr peterselie
 • 5 gr dille
 • Zwarte peper naar smaak
 • optioneel extra zout

Keukenhulpjes

 • Grote kookpan
 • Garde
 • Staafmixer

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze aspergesoep heeft net wat extra's, doordat de stukjes asperge die in de soep gaan, eerst gegrild worden. Dit geeft een heerlijke smaak aan de soep!

Verschillende aspergesoep recepten

Het seizoen van de asperges is weer aangebroken en als echte Limburgse ben ik trots dat ik wederom ambassadeur mag zijn van het Nederlands Asperge Centrum, om samen de asperge nog meer op de kaart te zetten. Aangezien asperge een echte seizoenstopper is, wil ik jullie inspireren met lekkere en verasssende recepten. We trappen af met een nieuwe variant van aspergesoep, deze keer met gegrilde asperges. Wil je andere varianten proberen? Kijk dan eens tussen het lijstje hieronder:

Recepten opslaan

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges nauwkeurig, indien deze nog niet geschild zijn, en bewaar de schillen. Snijd de uiteinden van de asperges. Houd 12 asperges apart en kook deze in 3 liter water met de bouillonblokjes. Kook beetgaar in ongeveer 8-10 minuten.

Stap 2

Snijd de overige asperges in kleinere stukjes. Haal de volledige asperges uit de pan zodra deze gaar zijn, dep droog en leg apart. Kook vervolgens de stukjes asperge gaar in ongeveer 8 minuten en haal vervolgens ook uit de pan. Leg apart in een kommetje. Snipper in de tussentijd de sjalotten.

Stap 3

Laat nu de schillen in de bouillon en kook ongeveer 10 minuten goed door. Zeef de bouillon vervolgens voor een heldere bouillon. 

Stap 4

Neem een andere pan, smelt op middelhoog vuur de boter en fruit het sjalotje hierin aan. Voeg zodra deze glazig zijn het bloem toe. Meng goed met een garde en bak de bloem ongeveer 4-5 minuten, zodat deze gaar is. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer tussentijds goed met de garde, zodat de soep glad is. Is er een gladde massa? Dan is het tijd voor het volgende beetje bouillon. Ga door tot de bouillon op is en de soep glad.

Stap 5

Hak de kruiden en grill de asperges in een grillpan, een grill ijzer of de BBQ. Snijd vervolgens in stukjes en voeg in de soep, samen met de gehakte kruiden. Breng de soep op smaak met zwarte peper en optioneel extra zout.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch asperge soep vegetarisch diner vegan lente witte asperges

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴