Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Chana Chaat - Indiase kikkererwten salade

Chana Chaat - Indiase kikkererwten salade

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr uitgelekte kikkererwten
  • 50 gr boter
  • 1 rode ui
  • 2 tomaat
  • 500 gr krieltjes
  • 1 tl zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 1 tl suiker
  • 1 el chaat masala of garam masala
  • 2 el koriander (gehakt)
  • 1 citroen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Chana Chaat, dat klinkt als een zeer exotisch recept, maar het is eigenlijk een kikkererwten salade met aardappel op Indiase wijze en met Indiase kruiden op smaak gebracht. Heerlijk als maaltijd salade of als lunch gerecht. Zelf kan ik er echt niet genoeg van krijgen! 

Indiase Masala

Dat betekend dus gewoon Indiase kruiden. In dit recept wordt Chaat Masala gebruikt. Dit koop je in de grotere toko's. Ik kan me ook voorstellen dat je dit niet zo makkelijk kunt vinden, dan zou ik zeggen gebruik een beetje garam masala. Een halve tot 1 theelepel, afhankelijk van hoe pittig je houdt. En voeg dan net een beetje extra citroensap toe, want de chaat masala is een beetje zurig, door het gedroogde mango poeder. Mocht je dit kunnen vinden, gebruik het dan zeker. In ieder geval je kunt dit recept zeker maken als je de chaat masala kruiden niet hebt. Net iets anders, nog steeds erg lekker!

Indiase kooklessen

Dit recept leerde ik dus tijdens een Indiase kook workshop van Indian Cooking Classes waarbij Meenu ons de fijne kneepjes van de Indiase keuken bij leerde. Met wij bedoel ik trouwens de onwijs leuke foodbloggers: Emilia, Manon, Naomi en Merel mee. Natuurlijk ben ik al best bekend met deze keuken, omdat ik 9 maanden in India gewoond heb en er maar liefst 4 jaar op rij geweest ben. Toch heb ik weer allemaal nieuwe dingen geleerd, zoals dit heerlijke recept. Ah, dit heeft nu al meerdere malen op tafel gestaan hier. Wil jij meer weten over deze kook lessen en workshops, neem dan zeker even contact met Meenu op.

Bereiding

Stap 1

Schil en kook de aardappel totdat deze gaar is. Snijd de aardappel in blokjes.

Stap 2

Haal de kikkererwten uit het blikje, was goed en laat uitlekken.

Stap 3

Verhit de boter in een wok of hapjespan en voeg de kikkererwten toe met 2 el water en zout. Roer door en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 5 minuten staan en zet dan het vuur uit.

Stap 4

Snipper het uitje, snijd de tomaat n blokjes en hak de koriander fijn. Voeg deze bij de kikkererwten en voeg ook de blokjes aardappel hier aan toe. Breng op smaak met het suiker, zwarte peper en de chaat masala. Schep alles goed door elkaar en verdeel als laatste het sap van de citroen over het gerecht. Serveren maar!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch tomaat hoofdgerechten kikkererwten bijgerechten vegetarisch aziatisch indiaas makkelijk & snel vegan

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴