Ingemaakte zoet-zure uien
Ingemaakte zoet-zure uien
Bereidingstijd: 15 minuten min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 4 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 250 ml water (ongeveer)
- 250 ml witte azijn (ongeveer)
- 2 el honing of suiker peper en zout
Benodigdheden:
Zelfgemaakte uien zijn heerlijk als bijgerecht bij ontzettend veel gerechten. De uien zijn zoetzuur en echte smaakbommetjes.
Zoetzure uien
Een makkelijke en goedkope manier om een heerlijk bijgerecht te maken. Zoetzure uien zijn erg lekker in bijvoorbeeld pitabroodjes, in een falafel bowl of gewoon op een broodje met avocado. Je kunt het echt overal bij combineren. Maak dus zeker een grote pot en wees niet zuinig. Het zal zeker snel op gaan!
Tip: Vul je pot bijna vol door half water en half azijn toe te voegen. Dit is een manier om in te schatten hoeveel er precies in jouw pot past!
Alle boodschappen direct in je mandje
Kies bij welke supermarkt jij je boodschappen doet, klikt op de button en leg alle benodigde ingrediënten in je winkelmandje. Haal eventuele ingrediënten die je al in huis hebt uit het mandje en vul aan met je overige boodschappen.
Recepten opslaan als favoriet
Wist je al dat je dit recept op kunt slaan? Klik op het hartje en zo sla je het recept op in je favoriete recepten. Je moet wel even een gratis account aanmaken. De recepten komen dan in je account te staan zodat je deze makkelijk terug kunt vinden.
Bereiding
Stap 1
Snijd de rode uien in ringen en plaats deze in de lucht dichtte pot. Je kunt ook halve ringen maken.
Stap 2
Snijd de knoflook in dunne plakjes en voeg deze samen met de overige ingrediënten in een steelpannetje. Verwarm dit nu tot het bijna kookt.
Stap 3
Giet de vloeistof bij de uien en sluit de deksel. Na 30 minuten zijn de uien goed om te eten!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link