Gezonde dadel bonbons met chocolade

Bereidingstijd: 25 min.

Personen: 12


Ingrediënten

  • 12 Medjoul Dadels
  • 80 gr pure chocolade
  • 3 el amandelschaafsel
  • 4 el kokosrasp

Deze heerlijke bonbons gemaakt van dadels en chocolade zijn een echte zoete traktatie, die je makkelijk zelf maakt met maar 4 ingrediënten! 

Zin in zoet snacken?

Kant-en-klare koekjes en soepjes zitten boordevol geraffineerde suikers en zijn niet echt goed voor je lichaam. Nu is het helemaal niet erg om eens lekker te snacken, maar dit kan dus ook anders! Deze dadel bonbons zijn heerlijk en bevat geen toegevoegde suikers, dus je lichaam is er ook nog eens blij mee. Let wel op dat je dat rauwe, pure chocolade neemt, niet eentje gezoet met suiker. Ik gebruik raw chocolade, omdat hier geen suikers aan toegevoegd zijn of alleen natuurlijke suikers zoals kokosbloesems suiker. Kijk goed op de verpakking dus ;) Of niet, als het je niets uitmaakt natuurlijk! Heerlijk smullen, oh en maar 4 ingrediënten!

Zoet met dadels

Medjoul dadels zijn heerlijk vol, zacht en romig van smaak, gebruik dus geen andere dadels, want dan krijg je niet hetzelfde resultaat. Deze kun je gewoon in de supermarkt kopen of bij de Turkse supermarkt. Kun je ze niet vinden, geen ramp, maar dan zullen de bonbons wat minder zacht van smaak zijn.

Bereiding

Stap 1

Verwijder de pitten van de dadels door ze een beetje in te snijden.

Stap 2

Smelt de chocolade au bain marie met een kommetje boven kokend water.

Stap 3

Wanneer de chocolade gesmolten is, hou je de dadel open, voeg wat chocolade in het midden samen met het amandelschaafsel. Vouw nu doe je de dadel weer dicht.

Stap 4

Steek een prikker in de dadel en rol hem helemaal door de chocolade en vervolgens door de kokosrasp.

Stap 5

Laat vervolgens even hard worden in de koelkast. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.

Stap 6

Bewaar de bonbons in de koelkast, of vries ze in.

zoet kokos dadels vegetarisch chocolade hapjes & snacks vegan bonbon medjoul amandel tussendoortje nagerechten plantaardig
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media