Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Aspergesoep met ei en radijs

Aspergesoep met ei en radijs

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

 • 500 gr asperges
 • 100 gr bloem
 • 100 gr roomboter
 • 1.3 liter water
 • 2 groenten bouillonblokjes
 • 5 gr peterselie
 • 6 eieren

Zoet zure radijs

 • 125 gr radijs
 • 75 ml azijn
 • 1 tl suiker
 • water

Keukenhulpjes

 • ei snijder
 • grote kookpan
 • garde

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Aspergesoep met een kick! De zoet zure radijsjes zijn een heerlijke toevoeging aan aspergesoep met ei.

Aspergesoep maken met asperges

Met dit recept maak je de lekkerste asperge soep zelf. Asperges kun je namelijk echt op allerlei manieren bereiden; koken, stomen, grillen roerbakken of op een plaattaart. Daarbij vergeet ik zeker niet de klassieke manier voor het bereiden van asperges, namelijk: aspergesoep. Het is mijn meest favoriete soep recept, eentje die ik minimaal één keer per week eet tijdens de lente. Daarom vind ik het belangrijk om een beetje te wisselen in varianten. Deze soep wordt afgemaakt met zelfgemaakte zoet zure radijsjes, omdat ook radijs een echte lente groente is. Het geeft net een kick aan de soep. 

Asperges als seizoensgroente van de lente

Asperges zijn de toppers van het seizoen de lente. Er staan al zoveel lekkere recepten met asperges online op Jaimy's Kitchen dat ik je aanraad een kijkje te nemen tussen de asperge recepten. Ben je nog op zoek naar inspiratie voor andere recepten voor asperge soep? Kijk dan eens bij de onderstaande recepten:

Laat deze aspergesoep, of andere recepten met asperges smaken!

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges en snijd de onderste centimer er vanaf. Bewaar de schillen en onderkantjes. Snijd de asperges in stukjes en breng dit aan de kook in het water met bouillonblokjes. Kook de asperges ongeveer 8-10 minuten tot deze beetgaat zijn. Verwijder de aspergestukjes uit de pan, maar bewaar de bouillon. Leg even aan de kant.

Stap 2

Voeg nu de schillen en onderkantjes aan de bouillon toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten goed doorkoken.

Stap 3

Snijd de kontjes van de radijsjes, was goed en snijd vervolgens in plakjes. Meng water, azijn en suiker in een kommetje en voeg hierbij de plakjes radijs. Laat marineren tot het recept klaar is.

Stap 4

Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten en laat vervolgens goed schrikken. Pel de eieren en snijd in kleine stukjes. Dit gaat het makkelijkst met een eisnijder. Hak de peterselie fijn en meng de helft hiervan met de stukjes ei. Bewaar de andere helft van de peterselie.

Stap 5

Zeef de bouillon en behoud het vocht. De schillen mogen weg. 

Stap 6

Snipper het uitje. Smelt de boter en fruit het uitje aan. Als de boter volledig gesmolten is, voeg dan het bloem toe en roer goed met een garde. Bak de bloem en boter ongeveer 5 minuten tot het mengsel een beetje witter van kleur wordt. De bloem is nu niet meer rauw. Voeg beetje bij beetje bouillon toe en blijft roeren met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. Blijf bouillon toevoegen tot het de juiste dikte heeft. 

Stap 7

Voeg nu een derde van de asperges toe aan de soep. Zorg dat je sowieso de topjes aan de kant legt. Pureer nu tot een gladde soep. Voeg de overgebleven peterselie en de overige stukjes asperge toe aan de soep.

Stap 8

Serveer de aspergesoep met zoet zure radijsjes en het ei.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch asperge eieren voorgerechten soep ei vegetarisch diner lente radijs asperges

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴