Pasta met pistache pesto, burrata en rode bessen
Pasta met pistache pesto, burrata en rode bessen
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gr spaghetti
- 125 gr rode bessen
- 1 bol burrata (150 gr)
Pistache pesto
- 75 gr pistache noten
- 30 gr rucola
- 10 gr basilicum
- 1 tenen knoflook
- 0.5 citroen
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Keukenhulpjes:
- Keukenmachine of vijzel
- kookpan
Deze zomerse pasta met zelfgemaakte pistache pesto moet je echt gegeten hebben! De pasta is helemaal af met romige burrata en frisse zoetzure rode bessen.
Zelf pistache pesto maken
Pesto maak je ontzettend makkelijk zelf met een keukenmachine of een vijzel. Simpelweg hak of stamp de ingrediënten samen tot een fijne pasta, met nog een aantal stukjes pistache. Rucola is essentieel in deze pesto voor een beetje pit. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. De pistache pesto past ontzettend goed bij het romige van de burrata en zoetzure van de rode bessen. Dit recept zal zeker niet teleurstellen!
De lekkerste rode bessen
De lekkerste rode bessen worden lokaal, in Nederland geteeld door de Berrybrothers, die exclusief bij Albert Heijn te koop zijn. Wil jij de lekkerste rode bessen, die lokaal in Nederland geteeld zijn? Koop ze dan bij Albert Heijn of bij de fruitautomaat in Roggel, Limburg.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Dit recept is tot stand gekomen met de rode bessen van Berry Brothers.
Bereiding
Stap 1
Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 2
Voeg de ingrediënten van de pesto in een keukenmachine of een vijzel op peper en zout na en bewaar een aantal blaadjes basilicum voor de garnering. Hak tot een fijne pesto of tot de gewenste grofheid naar smaak. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
Stap 3
Giet de pasta af en meng de pesto door de pasta. De pasta wordt lauwwarm gegeten. Verdeel pasta over de borden en halveer de burrata. Leg op ieder bord een halve bol burrata en verdeel de rode bessen over de pasta. Maak af met de rucola blaadjes en eventueel een beetje extra zwarte peper.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link