Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gegrilde knoflook tomaten van de BBQ

Gegrilde knoflook tomaten van de BBQ

Bereidingstijd: 15 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 2 tomaten (groot)
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • peper en zout
  • verse basilicum naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze gegrilde knoflook tomaten zijn heerlijk als bijgerecht. Ze zijn te maken op de BBQ of bij gebrek aan warm weer in de grillpan. Lekker met veel knoflook, oregano en basilicum!

Tomaten als bijgerecht (voor de BBQ)

Tomaten zijn een heerlijke en veelzijdige groente, die lekker veel smaak hebben. Het maakt in principe niet heel veel uit welke tomaten je kiest, omdat de smaken van knoflook, oregano en basilicum toegevoegd wordt. Daarom echte smaak bommen. De tomaten kunnen zowel op de BBQ als op de grill bereid worden en zijn heerlijk bij een stukje vlees, vis of een vega variant (zoals tofu). Zo maak je deze gegrilde knoflook tomaten snel, makkelijk en voor weinig geld.

Tomaat recepten

Deze tomaten zijn al onwijs lekker van zichzelf, maar het kan ook erg lekker zijn om deze te serveren met een beetje feta, mozzarella of burrata. Op deze manier, maak je een variant op een salade caprese. Liever andere recepten met tomaten? Neem dan eens een kijkje tussen de onderstaande varianten:

  1. Tomaten carpaccio met burrata
  2. BBQ spies met cherrytomaten en feta
  3. Provençaalse tomaten uit de oven

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Maak de knoflook marinade voor de tomaten door de knoflook te persen of fijn te stampen in een vijzel. Meng olijfolie, peper en zout en oregano hier doorheen.

Stap 2

Halveer de tomaten en wrijf de binnenkant in met de marinade. Grill de binnenkant van de tomaten op het grillijzer of in een grillpan. Laat de tomaten ongeveer 5 minuten grillen, afhankelijk van de hitte van de BBQ. Leg ook de deksel op de BBQ od dek de grillpan even af, zodat de rest van de tomaat ook iets zachter wordt.

Stap 3

Serveer de knoflooktomaten met verse blaadjes basilicum .

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

lunch tomaat knoflook bijgerechten vegetarisch italiaans basilicum zomer diner makkelijk & snel vegan lente bbq

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴