Aspergesoep met ei en gerookte zalm
Aspergesoep met ei en gerookte zalm
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 500 gr asperges
- 1.5 liter water
- 2 bouillonblokjes naar smaak
- 1 ui
- 70 gr bloem
- 200 gr gerookte zalm
- 4 eieren
- 70 gr boter
- zwarte peper
- 7 gr peterselie
- 100 ml room
- zout naar smaak
Een heerlijk recept voor zelfgemaakte, romige asperge soep. Deze heeft een kleine twist op het klassieke recept door de toevoeging van gerookte zalm.
Een heerlijke aspergesoep van het seizoen
Aspergesoep is misschien wel mijn favoriete soep. Wanneer het aspergeseizoen begonnen is, is dit één van de eerste recepten die ik maak. De klassieke variant van aspergesoep met ei is een blijvertje, maar soms wil je ook een beetje afwisselen. Daarom aspergesoep met reepjes gerookte zalm! Houd je meer van vlees? Voeg dan hamreepjes of reepjes gerookte kip toe aan de soep.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Schil nauwkeurig alle asperges en bewaar de schillen. Snijd de uiteinden van de asperges en voeg deze samen met de schillen in een pan. Voeg hierbij 1,5 liter water en 2 bouillonblokjes. Laat dit ongeveer 30 minuten goed doorkoken tot je een smaakvolle bouillon hebt. Kook de laatste 10 minuten de asperges mee. Zet dan het vuur uit en laat nog eens 10 minuten met de deksel erop nagaren. Haal de asperges uit de bouillon. Zeef de rest tot een heldere bouillon.
Stap 2
Kook in de tussentijd de eieren hard in 8-10 minuten afhankelijk van de grootte van de eieren. Laat de eieren schrikken en pel ze. Snijd de eieren in blokjes en hak peterselie. Voeg dit bij de stukjes ei en meng goed. Snijd ook de gerookte zalm in reepjes
Stap 3
Snipper de ui en smelt de klont boter in de een soeppan. Fruit hier de ui in aan en voeg zodra deze glazig zijn het bloem toe. Meng goed met een garde en bak de bloem ongeveer 4-5 minuten, zodat deze gaar is. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer tussentijds goed met de garde, zodat de soep glad is. Is er een gladde massa? Dan is het tijd voor het volgende beetje bouillon. Ga door tot de bouillon op is en de soep glad.
Stap 4
Snijd nu alle asperges in kleine stukjes. Bewaar ongeveer een derde van de asperge stukjes, inclusief de topjes. Voeg de rest bij de soep en pureer met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
Stap 5
Voeg room en stukjes asperge toe en breng de soep op smaak met zwarte peper. Voeg indien nodig ook zout toe aan de soep.
Stap 6
Serveer de soep met het ei en peterselie mengsel en reepjes gerookte zalm.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link