Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Romige polenta met Parmezaanse kaas en paddenstoelen

Romige polenta met Parmezaanse kaas en paddenstoelen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 125 gr polenta (snelkook)
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • een klontje boter
  • peper en zout naar smaak
  • 400 gr gemengde paddenstoelen (kastagne, oesterzwam,shiitake)
  • een aantal takjes tijm
  • boter om in te bakken
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: truffelolie naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze polenta is heerlijk romig van smaak en de perfecte basis voor heerlijke gebakken paddenstoelen. De truffelolie maakt het gerecht helemaal af.

Wat is polenta?

Polenta is een traditioneel gerecht uit Italië en gemaakt van gemalen mais. De mais wordt gedroogd en vervolgens fijngemalen. Het wordt voornamelijk in Noord-Italië gegeten. Polenta wordt gemaakt als een soort pap, of stevig bereid en vervolgens gebakken. Polenta is vrij neutraal van smaak en moet zeker op smaak gebracht worden. De smaakmakers zijn peper, zout of bouillon, boter en kaas.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Bereid de polenta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Dit wil zeggen: voeg de aangegeven hoeveelheid water toe en kook de tijd die het nodig heeft. Dit zal ongeveer 10 minuten duren. Voeg een klontje boter en Parmezaanse kaas hieraan toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Snijd of scheur de paddenstoelen in stukjes. Verhit een beetje boter in een pan en roerbak de paddenstoelen. Voeg hier tijm, peper en zout aan toe. Roerbak ongeveer 5 minuten tot de paddenstoelen gaar zijn.

Stap 3

Serveer de paddenstoelen met de polenta en maak af met truffelolie naar smaak.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

polenta hoofdgerechten vegetarisch champignons kerst diner truffel parmezaanse kaas paddenstoelen

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴