Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Veganistische gehaktballetjes met courgetti

Veganistische gehaktballetjes met courgetti

Bereidingstijd: 45 min.

Personen:


Vegan gehaktballetjes

  • 240 gr linzen
  • 50 gr gekookte quinoa
  • 50 gr geweekte zonnebloempitten
  • 50 gr zongedroogde tomaten
  • 20 groene olijven
  • 2 tenen knoflook
  • een halve ui
  • 2 el tarwebloem
  • peper en zout

Pasta

  • 4 courgettes
  • 500 ml tomaten passata
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl oregano
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is vegan, maar de balletjes lijken net van echt gehakt! Deze zijn gemaakt van linzen en quinoa met als smaakmakers zongedroogde tomaatjes en olijven. Dat met heerlijke couchette pasta en lekkere tomaten saus is een perfecte gezonde en verantwoorde maaltijd!

Zelf makkelijke veganistische recepten maken

Vegan food vind ik zó leuk om te ontdekken. Zo wilde ik eens 'meatballs' maken, maar dan helemaal vegan. Leuke uitdaging toch? Ik ging googlen en kwam uit bij een recept van The Green Happiness. Deze heb ik als uitgangspunt genomen en vervolgens helemaal naar mijn eigen smaak aangepast. Er is nog maar een deel van het originele recept over, omdat ik ze toch net even op een andere manier op z'n lekkerst vind.

Zonnebloempitten weken

Let er wel even op dat je de zonnebloempitten het liefst minimaal een uurtje van te voren laat weken. Dit ingrediënt is trouwens wel een overblijfsel van het recept van The Green Happiness, vond ik een erg leuke twist!

Bereiding

Stap 1

Voeg alle ingrediënten voor de balletjes samen in de keukenmachine en maak hier een deeg van. Indien je het lekker vindt kun je het mengsel grof laten. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je ook alles zeer fijn hakken en kneden.

Stap 2

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 3

Je kunt makkelijk balletjes van het deeg draaien wanneer je het deeg eerst even ongeveer 30 minuten in de koelkast legt, dan wordt het iets steviger.

Stap 4

Draai balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat. Deze balletjes mogen nu ongeveer 20 minuten in de oven. Waarschijnlijk moet je ze halverwege omdraaien. Je zou de balletjes ook in de koekenpan kunnen bakken. Bak ze dan tot ze krokant zijn.

Stap 5

Indien je de pasta maakt maak je reepjes van je courgette, met je mes of spiralizer.

Stap 6

De pastasaus maak je van een gesnipperd uitje, knoflook, tomatenpassata en de kruiden.

Stap 7

Smakelijk eten!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

quinoa linzen tomaat hoofdgerechten gehaktballetjes courgette pasta tomatensaus vegetarisch italiaans vegan balletjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴