Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Broodjes van de BBQ

Broodjes van de BBQ

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 375 gr zelfrijzend bakmeel
  • 300 ml yoghurt
  • zout naar smaak
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • olijven naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Eens iets anders dan stokbrood voor bij de BBQ? Deze olijf broodjes maak je helemaal zelf en bak je vervolgens op de BBQ. 

De olijven zijn een heerlijke smaakmaker in dit recept, maar kun je uiteraard vervangen naar ingrediënten naar keuze. Geen BBQ? De broodjes zijn ook te maken in een grillpan. Bijgerechten zijn te gek bij de BBQ en stokbrood valt meestal wel bij iedereen in de smaak. Toch is het ook leuk om eens iets anders te maken toch? Daarom maakte ik deze broodjes die op de BBQ gebakken worden. Dat hoeft maar heel kort, dus je kunt snel smullen. De BBQ smaak trekt helemaal in de broodjes en dat is lekker joh! Uiteraard zijn de broodjes ook goed te maken in een grillpan, bijvoorbeeld voor bij de gourmet!

Variaties voor BBQ broodjes

In mijn recept gebruik ik olijven voor in de broodjes, omdat ik daar dol op ben. Toch deelt niet iedereen deze mening, dus hier een paar variaties:

  • zongedroogde tomaat
  • verse kruiden
  • spekjes en ui
  • frambozen
  • kaneel en suiker

Een zoete variant is dus ook heel goed mogelijk. Lekker als dessert met een bol ijs! De broodjes zijn dus enorm veelzijdig en experimenteer er dan ook goed op los.

Broodjes bakken op de BBQ

Belangrijk bij het bakken is dat je de broodjes goed in de gaten houdt, het kan namelijk nogal snel gaan ineens. Daarnaast moet je het deeg goed plat maken, zodat deze goed gaar wordt van binnen. Vergeet vooral ook niet om de broodjes en meteen ook het rooster goed in te smeren met olie. Dit is belangrijk zodat de broodjes niet teveel aan het rooster blijven plakken. Dan mijn laatste tip is dat je de broodjes meteen op eet, dan zijn ze warm en lekker. Bewaar je de broodjes een dagje, dan gaat er toch veel smaak en knapperigheid verloren. Het deeg is goed te doseren, dus de juiste hoeveelheid maken zou geen probleem moeten zijn!

Bereiding

Stap 1

Meng het in de yoghurt de kruiden, olijven en het zout.

Stap 2

Meng vervolgens het zelfrijdend bakmeel erbij en kneed tot een soepel deeg dat niet al teveel meer aan je handen plakt. Plakt het teveel? voeg dan nog een beetje bloem toe.

Stap 3

Maak kleine broodjes en druk deze goed plat. Bestrijk met olie en bak ongeveer aan beide kanten in 3 minuten gaar op de BBQ of in de grillpan.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten olijven vegetarisch zomer brood diner bbq broodjes

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴