Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pompoen stamppot met geitenkaas

Pompoen stamppot met geitenkaas

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr aardappelen
  • Boter om in te bakken
  • 300 gr pompoen
  • 75 ml melk
  • 1 klontje boter
  • 150 gr kastagne champignons
  • 200 gr vegetarische balletjes
  • 1 tl tijm
  • 100 gr geitenkaas
  • 25 gr rucola
  • peper en zout

Keukenhulpjes

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pompoen stamppot kan niet missen in het seizoen van de pompoenen. Deze is heerlijk in combinatie met geitenkaas, rucola en kastagne champignons. Het wordt afgemaakt met vegetarische balletjes.

Stamppot met pompoen

Hollandser kan het bijna niet, stamppot is niet weg te slaan uit de Nederlandse keukens. En terecht, want het is lekker en makkelijk om te maken. En, stamppot is vaak een liefhebber bij alle gezinsleven van jong tot oud. Ook pompoen is een heerijk om in een stamppot te verwerken. Omdat pompoen lekker zoet van smaak is, is dit erg lekker om te combineren met de hartige smaak van champignons en de pittigheid van rucola. Geitenkaas maakt het helemaal af.

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Daarnaast is er een kookmodus, waarbij je stap voor stap mee kunt koken. Klik op de kookmodus-knop en ontdek het zelf!

Bereiding

Stap 1

Schil de aardappelen en pompoen en snijd in kleine blokjes. Voeg in een kookpan en vul de pan met water tot alles onder staat. Voeg een snuf zout toe. Kook dit gaar in ongeveer 12 minuten. 

Stap 2

Snijd de champignons in partjes. Bak de champignons en de vegetarische balletjes in een beetje boter gaar in een koekenpan.

Stap 3

Giet de aardappel en pompoen af en voeg terug in de pan. Laat nog even uitstomen in de pan en voeg dan melk, een klontje boter en tijm toe. Stamp tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Serveer de pompoen stamppot met champignons en vegetarische gehaktballetjes. Maak af met rucola en geitenkaas.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten vegetarisch winter rucola geitenkaas champignons pompoen diner herfst kids hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴