Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mexicaanse bowl met bonen en avocado

Mexicaanse bowl met bonen en avocado

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 170 gr rijst naar keuze
  • 70 gr boerenkool
  • 200 gr kidneybonen
  • 1 el tomaten puree
  • 1 el Mexicaanse kruiden zoals gerookt paprikapoeder, komijn, knoflook poeder en oregano
  • 1 rode ui in ringen
  • 200 gr mais
  • takjes twee cherrytomaatjes
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Gerechtjes uit een kom vind ik bijna altijd lekker, zo ook deze Mexicaanse Bowl. Ik had een enorme zak boerenkool, dus ik moest behoorlijk creatief zijn. Dit gerechtje is eruit gekomen en het is écht lekker. Geroosterde tomaatjes en avocado maken het helemaal af! En het is ook nog eens een heerlijk & gezond plantaardig recept!

Zelf Mexicaanse bowl maken met kruidenmix

De bonen maken dit recept extra lekker en als je deze met de rest mengt dan zal de rijst ook lekker rood worden. In dit recept worden Mexicaanse kruiden en tomatenpuree gebruikt, waardoor dit rijstgerecht een pittig sausje heeft. De pittigheid kun je natuurlijk zelf aanpassen als je zelf de Mexicaanse kruidenmix maakt. De toppings zoals de gepofte cherry tomaat, avocado en mais passen erg goed bij het Mexicaanse tintje van het recept. Natuurlijk kun je afwisselen met toppings die je zelf lekker vindt of die je nog in huis hebt. Het recept is echt geschikt om de restjes in je koelkast op te maken!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden en pof hier de tomaatjes ongeveer 10 minuten in de oven.

Stap 2

Kook de rijst volgens de verpakking.

Stap 3

Roerbak de boerenkool in een eetlepel water en voeg hier de gekookte rijst aan toe. Breng dit ook op smaak met peper en zout. Voeg hier ook de mais aan toe.

Stap 4

Snijd de uien in ringen en de avocado in plakjes.

Stap 5

Bak de kidneybonen met de kruiden en het tomatenpuree.

Stap 6

Serveer nu de rijst met boerenkool en mais met de geroosterde tomaatjes, gebakken bonen, de rauwe uien en plakjes avocado.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

avocado tomaat hoofdgerechten rijst mexicaans vegetarisch vegan bonen

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴