Pastinaaksoep met cashewnoten
Pastinaaksoep met cashewnoten
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 grote pastinaken
- 2 jazz appels
- 30 gr cashewnoten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 150 gr paddestoelen
- 5 gr platte peterselie
- 100 gr kikkerwten
- 4 el dukkah
- 700 ml bouillon
- peper en zout
Pastinaak is een heerlijk ingrediënt om soep mee te maken. Dis is een maaltijdsoep door de toevoeging van kikkererwten en paddenstoelen.
Zelf lekkere pastinaak soep maken
Het lekkere is dat de soep goed op smaak is en door de kikkererwten en de paddestoelen heeft het een bite. Dukkah maakt het ook bijzonder en lekker knapperig. Door de appel zit er een licht zoet en zuur smaakje aan de soep. Een echte aanrader om een keertje te maken.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Schil de pastinaken en appels en snijd ze in stukjes. Snijd de ui in stukken. De knoflook mag in zijn geheel op de bakplaat samen met de pastinaken, appels , cashewnoten en uien. Rooster ongeveer 35 minuten.
Stap 2
Pureer de soep glad en voeg de kikkererwten toe, zorg dat deze even mee verwarmen. Maak de soep af met de paddestoelen, peterselie en dukkah!
Stap 3
Bak ondertussen de champignons gaar en breng op smaak met peper en zout. Voeg hier ook wat gehakte peterselie aan toe.
Stap 4
Neem een bouillonblokje en los dit op in het water. Haal de groenten uit de oven en voeg bouillon erbij. Kook 5-10 minuten door.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link