Ei bakjes uit de oven met spinazie
Ei bakjes uit de oven met spinazie
Bereidingstijd: 25 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 tl flinke groene pesto
- 2 sneetjes brood (volkoren)
- 200 gr spinazie
- 10 cherrytomaatjes
- peper en zout
- Parmezaanse kaas naar smaak
- olie of boter
Deze bakjes gevuld met brood, spinazie en ei zijn niet alleen feestelijk, maar ook enorm lekker. De pesto zorgt voor lekker veel smaak. Dit is een perfect recept voor Pasen, lekker als ontbijt of bij de brunch.
Paas recept met ei
Dit is een heerlijk recept voor het ontbijt tijdens de Paasdagen. De bakjes heb je zó gemaakt en verder doet de oven het werk. Dan kun je tijdens de oventijd de tafel mooi dekken met een heerlijk sapje, wellicht een zoet hapje, vers fruit en een kopje koffie of thee. Mocht je graag brunchen met Pasen, dan is dit zeker geschikt, ik weet zeker dat je tafelgasten dit een leuk en lekker recept zullen vinden
Variaties op het recept
Zelf heb ik dit ook al eens gemaakt met rode pesto in plaats van groene pesto. Daarnaast kun je ook eerst de eieren in een kommetje kloppen, zodat je een roerei krijgt. Voeg dan vervolgens een klein scheutje melk toe. Breng dit op smaak met peper en zout en roer ook de pesto er doorheen. Ook erg lekker!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Roerbak de spinazie in een pan tot de spinazie volledig geslonken is.
Stap 2
Vet de ovenbakjes in met een beetje boter of olie.
Stap 3
Snijd het brood in 4 delen en bekleed de buitenste rand van de bakjes met het brood.
Stap 4
Voeg de helft van de spinazie in een bakje. Halveer de tomaatjes en verdeel de helft ook in het bakje.
Stap 5
Breek een ei in het bakje. Breng op smaak met peper en zout. Voeg 1 theelepel pesto aan het eibakje.
Stap 6
Maak op dezelfde manier het tweede bakje en bak de eibakjes af in ongeveer 15-20 minuten af, afhankelijk van hoe gaar je de eidooier graag eet. Garneer de eibakjes met een beetje Parmezaanse kaas.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link