Aardappel rösti met avocado roos
Aardappel rösti met avocado roos
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 2 grote aardappelen
- 1 ei
- peper en zout
- 1 avocado
- tuinkers
- citroensap
- boter of olie om in te bakken
Dit recept van rösti's vind ik helemaal geschikt als lunch, zeker met een prachtige avocado roos.
Zelfgemaakte aardappel rösti's
Het enige wat je moet doen is de aardappelen raspen en goed uitknijpen, verder stelt het allemaal niet zoveel voor om deze rondjes van aardappel zelf te maken. Natuurlijk zijn deze hapjes heerlijk bij de avond maaltijd, maar denk eens verder. Met een avocado roos erbij is dit namelijk ook enorm lekker als lunch recept. Misschien zou je daar niet meteen aan denken, maar probeer het eens! In Amerika wordt dit trouwens hash browns genoemd, wordt er vaak ui aan toegevoegd en als ontbijt gegeten. Zou jij dat aandurven?
Avocado roos bij de lunch
Het maken van een avocado roos is helemaal niet zo moeilijk als dat het er uit ziet. Ik adviseer om een goede DIY te volgen, zoals ik dit eerder voor Leuke Recepten maakte. Echt, niet zo moeilijk. Heb je toch geen zin om hier aan te beginnen? Doe het lekker niet! Snijd de avocado in plakjes of prak deze zelfs. Het zal zeker weten helemaal niets af aan de smaak doen, dus doe vooral waar jij zin in hebt! De gouden tip tegen het verkleuren van de roos is trouwens citroensap! Zorg dat je die bij de hand hebt om de avocado mee in te smeren!
Bereiding
Stap 1
Verzamel al je benodigde ingredienten en zoek alle benodigdheden bij elkaar, zodat je alle bij de hand hebt.
Stap 2
Rasp de aardappelen grof met een rasp. Knijp goed al het vocht uit de geraspte aardappelen.
Stap 3
Meng met 1 ei en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verhit de boter in een pan en maak 6 kleine rösti's van de aardappel rasp. Bak deze ongeveer 5-7 minuten aan beide kanten of tot de rösti's goudbruin en gaar zijn. Bak dit op middelhoog vuur.
Stap 5
Maak in de tussen tijd de avocado roos of snijd er plakjes van.
Stap 6
Serveer nu bij 3 rösti's een halve avocado en garneer met tuinkers.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link