Stokbrood hummus en gegrilde aubergine
Stokbrood hummus en gegrilde aubergine
Bereidingstijd: 15 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- zelfgemaakte hummus (KLIK voor recept)
- 1 rustiek stokbrood of ciabatta
- peterselie
- 1 aubergine
- peper & zout
- olijfolie
Een lekker lunchrecept met hummus en gegrilde aubergine op een knapperig broodje!
Lekkere hummus
Zeg nou eerlijk, hummus is heerlijk! Hummus op brood is ook heerlijk, maar hoe kun je dit nóg lekkerder maken? Daar weet ik het antwoord op namelijk; door hummus met gegrilde aubergine te combineren. Wanneer je eens wat anders wilt als lunchgerecht is dit een goed recept. Je kunt dit meenemen naar werk, want je kunt de hummus en gegrilde aubergine de avond van te voren maken. Oh, en hebben jullie mijn recept voor zelfgemaakte hummus al gelezen (klik)? Simpel, maar ontzettend smakelijk! Ben je opzoek naar net iets anders? Probeer dan deze Libanese tabouleh salade!
Bereiding
Stap 1
Maak eerst hummus volgens mijn recept (link staat bij ingrediënten).
Stap 2
Verhit de grillpan.
Stap 3
Snij de aubergine in de lengte in plakken.
Stap 4
Besprekel de aubergine met olijfolie en strooi er wat peper en zout over.
Stap 5
Grill de aubergines en zorg ervoor dat er mooie grillstrepen ontstaan.
Stap 6
Smeer de hummus over het stokbrood, voeg wat peterselie toe en leg de plakken aubergine op de hummus.
Stap 7
Smakelijk eten!
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link