Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Risotto met courgette, cherrytomaat en feta

Risotto met courgette, cherrytomaat en feta

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr risotto rijst
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 courgette
  • 150 gr cherrytomaten
  • 1 boullionblokje
  • 100 gr feta kaas
  • zwarte peper
  • olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit recept is een heerlijke, romige risotto met zoete tomaten en hartige feta, perfect voor een vegetarische maaltijd. Perfect voor doordeweeks!

Wat is risotto?

Risotto is een rijstgerecht uit Italië dat met speciale korte rijst gemaakt wordt, namelijk Arborio rijst. Deze rijst is rijk aan zetmeel, waardoor deze veel vocht opneemt en daardoor ook smaken opneemt. De rijst krijgt een heerlijke romige textuur. Heb je nog een beetje wijn over? Gebruik dit dan ook in de risotto, wanneer het eerste vocht aan de rijst toegevoegd wordt. Het geeft een heerlijke smaak aan de risotto! Wil je meer inspiratie? Kijk dan eens tussen alle risotto recepten. 

Sla je favoriete recepten op en gebruik de kookmodus

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Snipper het uitje fijn en hak de knoflook. Snijd courgette in blokjes.

 

Stap 2

Verhit een beetje olijfolie in een grote pan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze glazig, ongeveer 2-3 minuten. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze mee tot ze zacht beginnen te worden, dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak deze kort mee tot de korrels glazig zien, dit duurt ongeveer 2 minuten.

Stap 3

Verkruimel het bouillonblokje over de rijst en groenten en voeg dan langzaam warm water toe, genoeg om de rijst net onder te dompelen. Roer goed door en laat sudderen. Blijf af en toe roeren terwijl de risotto pruttelt. Voeg indien nodig meer water toe als het niveau te laag wordt en de rijst nog niet gaar is. Dit proces duurt meestal ongeveer 18 minuten. Snijd in de tussentijd de feta in blokjes en halveer de cherrytomaten.

Stap 4

Wanneer de risotto rijst bijna gaar is (zacht maar nog stevig van binnen), voeg je de gehalveerde cherrytomaten toe en roer je ze voorzichtig door de risotto. Breng op smaak met zwarte peper. Serveer de risotto met gekruimelde feta.

 

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

cherrytomaten tomaat hoofdgerechten feta risotto courgette vegetarisch italiaans diner makkelijk & snel kids

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴