Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pita met vegetarische shoarma en zelfgemaakte tzatziki

Pita met vegetarische shoarma en zelfgemaakte tzatziki

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 175 gr vegetarische shoarma
  • 2 paprika's
  • 2 tomaten
  • een handje spinazie of sla
  • 3 (volkoren) pita broodjes
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Tzatziki:

  • ¼ komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el (soja) yoghurt
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een snelle doordeweekse maaltijd? Check! Vega recept? Check! Onwijs lekker? Check! Dit is het recept voor pitabroodjes met vegetarische shoarma en een lekkere zelfgemaakte tzatziki saus.

Vegetarische shoarma

Nu ben ik echt geen mega fan van vleesvervangers, maar er zijn een aantal lekkere producten op de markt! Zo ben ik natuurlijk gek op Pulled Oats, daar heb ik al heel wat recepten mee gemaakt zoals nasi met Pulled Oats en pasta bolognese met Pulled Oats. Een andere lekkere vegetarische vleesvervanger is vega shoarma. Ja, dat vind ik echt lekker! Eigenlijk maakt het merk niet eens zoveel uit, er zijn veel verschillende varianten en die zijn echt allemaal lekker.

Zelfgemaakte tzatziki saus

Deze hoort echt erbij, een lekkere frisse saus. Ik gebruik graag rauwe knoflook in de saus, dan is deze lekker sterk van smaak en goed pittig. Daarnaast hoort er natuurlijk ook lekker veel komkommer in. Voeg zoveel toe als je wilt!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden en bak de pitabroodjes af volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2

Snijd de paprika in reepjes en snijd de tomaat in plakjes.

Stap 3

Rasp de komkommer en knijp zoveel mogelijk water uit de komkommer. Rasp ook de knoflook en voeg dit samen. Voeg hierbij ook de yoghurt en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Zet de saus aan de kant.

Stap 4

Verhit een beetje olie in een pannetje en bak hierin de paprika reepjes. Breng op smaak met peper en zout. Voeg na 4 minuten ook de shoarma toe en bak goudbruin in ongeveer 7 minuten.

Stap 5

Snijd de pitabroodjes open en voeg eerst een beetje spinazie of sla in het pitabroodje, vervolgens een beetje shoarma en paprika. Voeg daarbij een paar plakjes tomaat en de zelfgemaakte tzatziki saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten vegetarisch diner tzatziki pita shoarma midden-oosten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴