Custard toast met rode bessen

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 4


Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit brood
  • 1 ei
  • 3 el yoghurt
  • 50 gr rode bessen
  • 1 tl ahorn siroop of honing
  • 2 el geschaafde amanden
  • poedersuiker naar smaak

Custard toast is een echte TikTok trend, knapperige toast met romige, zoete custard in het midden. Heerlijk met rode bessen, amandelschaafsel en poedersuiker.

TikTok trend recept

Ook ik vind het heel leuk om mee te doen met food trends en op TikTok zijn de leukste trends te vinden. Custard toast is al een tijdje een hele populaire. Toen ik op zoek was naar een lekker Paas recept waar ik rode bessen in kon verwerken, moest ik aan de heerlijke custard toast denken. De custard is lekker zoet en past daarom onwijs goed bij de licht zure rode bessen. Een top combinatie! Zeker met knapperige amandelen en een beetje extra zoetheid van het poedersuiker.

De oven of Airfryer

Dit recept maak ik in de oven, waarbij ik de sneetjes brood in een ovenschaal leg, zodat er zeker niet geknoeid wordt. Echter, je kunt dit ook makkelijk in de Airfryer maken. De bereidingstijd is ongeveer hetzelfde, maar houd goed in de gaten.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 175 graden. Ik gebruik boven en onder warmte.

Stap 2

Neem een kommetje en breek het ei hierin. Voeg 3 eetlepels yoghurt en een theelepel ahorn siroop toe. Klop goed door met een garde.

Stap 3

Neem de sneetjes brood en druk het middelste deel, het zachte brood helemaal plat en laat het brood rondom de korsten normaal. Leg de sneetjes brood in een ovenschaal. Verdeel het custard mengsel over de sneetjes brood. Het is de bedoeling dat de custard alleen in het middelste van het brood zit. Verdeel ook de rode bessen in het custard mengsel. Rooster gaar in ongeveer 10 minuten. Zorg ervoor dat het brood niet te bruin wordt.

Stap 4

Rooster in de tussentijd de geschaafde amandel goudbruin.

Stap 5

Serveer het custard brood met het geroosterd amandelschaafsel en een beetje poedersuiker.

toast ontbijt vegetarisch pasen rode bessen
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media