Deel dit recept

Social media

Chocolade havermout ontbijt met ijs

Bereidingstijd: 15 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 80 gr -100 havermout
  • 200 ml -300 water
  • scheutje een klein amandelmelk (optioneel)
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • honing of agave siroop naar smaak

Toppings:

  • 1 banaan
  • een handje pecan noten
  • 2 bollen bananen of vanille ijs
  • optioneel: karamelsaus

Dit is een feestontbijt mét een bol ijs. Dit mag gewoon (het mag natuurlijk altijd!) als je proteïne ijs gebruikt, dit heeft minder calorieën. Heerlijk voor over een kommetje chocolade havermout.

IJs bij het ontbijt

Oké, dit doe je natuurlijk niet elke dag. Maar mocht je een beetje extra proteïne binnen willen krijgen, dan kan dit echt wel. Er bestaan verschillende soorten ijs met minder suiker en meer eiwitten. Perfect toch?! Heerlijk voor in het weekend, na of voor het sporten. Een geniet momentje na een intense work-out, daar ben ik wel van! Het havermout ontbijt eet ik het liefst warm, dan smelt het ijs langzaam een beetje. Je zou het eventueel ook af kunnen laten koelen, net waar jij van houdt!

Rauwe cacao en kaneel

Ik kies voor rauwe cacao in dit recept, dat is een onbewerkte variant van cacao zonder toevoeging van suiker. Het heeft een pure chocoladesmaak, dus het kan zijn dat je wat honing naar smaak wilt toevoegen. Naast de cacao ben ik gek op kaneel, dat gooi ik het liefst overal bij, dus ook in deze havermout!

Bereiding

Stap 1

Verwarm het water in een pannetje en voeg de havermout erbij. Meng goed door en laat zachtjes doorkoken.

Stap 2

Voeg dan ook de honing, kaneel en cacaopoeder toe en meng goed door. De havermout zal het water opnemen. Voeg, als het water opgenomen is, een beetje amandelmelk toe en laat nog 1 minuutje pruttelen. Deze laatste stap kan eventueel overgeslagen worden.

Stap 3

Hak de pecan noten fijn en snijd de banaan in plakjes.

Stap 4

Verdeel de havermout in 2 kommetjes en leg hier overheen de banaan, een bol ijs, de pecan noten en een beetje karamelsaus.

Stap 5

Snel eten voordat het ijs smelt!

zoet banaan ontbijt havermout vegetarisch chocolade ijs
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen