Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bulgur salade met haloumi

Bulgur salade met haloumi

Bereidingstijd: 35 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 160 gr bulgur
  • ½ bouillonblokje
  • ½ citroen
  • 5 gr peterselie
  • ½ komkommer
  • 1 courgette
  • 150 gr cherrytomaatjes (poffen oven)
  • 225 gr haloumi
  • 60 gr veldsla
  • 100 gr anaatappel
  • kokend water

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een fris recept met gebakken halloumi en granaatappel pitjes. Door de toevoeging van bulgur in dit recept is het maaltijd salade.

Vegetarische salade met halloumi

Deze salade is vegetarisch en de ster van het recept is toch wel halloumi. Ik ben zelf echt gek op halloumi, een grill kaasje uit Cyprus. Het heeft een heerlijke zoutige smaak en is het lekkerst als je deze direct na het bakken eet. Het kaasje kan anders een beetje taai worden. Mijn eerste ervaring met halloumi was toen wij op vakantie waren in Cyprus, heeerlijk! Een ander favoriet recept met halloumi is BBQ halloumi met watermeloen salsa.

Hoe bereid je bulgur?

Bulgur kun je op verschillende manieren bereiden. Sommigen kun je namelijk net zoals couscous wellen. Deze bulgur is vaak wat fijner en hebben een kortere bereidingstijd. Gebruik je een wat grovere korrel bulgur, dan kun je deze beter koken of zoals een risotto bereiden door steeds een beetje water toe te voegen. Let dus zeker goed op de soort bulgur jij kiest en de bereidingswijze van de verpakking.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Was de cherrytomaatjes en voeg deze in een ovenschaal. Pof de tomaatjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2

Bereid de bulgur samen met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 3

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in plakjes. Hak de peterselie fijn.

Stap 4

Meng de sla met komkommer en granaatappel pitjes. Voeg de gehakte peterselie bij de bulgur en voeg het sap van de citroen erbij.

Stap 5

Snijd de haloumi in plakken en pak goudbruin aan beide kanten in een beetje olie. Snijd ook schijfjes van de courgette en bak goudbruin in de pan.

Stap 6

Meng de groenten met de bulgur en serveer met de gebakken haloumi. Serveer met de gepofte tomaatjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades halloumi tomaat hoofdgerechten komkommer bulgur vegetarisch zomer sla diner vegan bbq granaatappel midden-oosten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴