Ovenschotel met spitskool en (vega) kip
Ovenschotel met spitskool en (vega) kip
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 350 gr (vegetarische) kip
- 1 grote witte ui
- 5 knoflook
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 1 bouillonblokje
- 200 ml kookroom
- 60 gr oude kaas
- olijfolie om in te bakken
Keukenhulpjes
- Oven + ovenschaal
Deze ovenschotel met (vegetarische) kip en spitskool is romig en smaakvol door de oude kaas. Een heerlijk recept met de Hollandse groente: spitskool. Serveer het met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.
Ovenschotel met spitskool
Een groente die je bijna het hele jaar door in de supermarkt ziet liggen, maar nooit echt in de hoofdrol staat in gerechten. Toch ben ik gek op spitskool, omdat het een veelzijdige groente is. In dit recept in een heerlijke romige ovenschotel met kip, in ons geval met vegetarische kip. De ovenschotel is op smaak gebracht met rozemarijn en tijm en afgemaakt met oude kaas. De oude kaas kan ook weggelaten worden en vervolgens geserveerd worden met rijst, ook erg lekker! In de variant in dit recept is de ovenschotel lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.
Recepten met spitskool
Helemaal geïnspireerd om meer met spitskool te komen? Neem dan eens een kijkje tussen de onderstaande recepten.
- Geroosterde spitskool uit de oven met tomaat & paprika saus
- Sajoer Lodeh - Indonesisch groente recept met tofu
- Geroosterde spitskool met cherrytomaat
- Hoisin kip met rijst en spitskool (vega optie)
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd de kip in blokjes (niet nodig bij vegetarische kip stukjes).
Stap 3
Verhit een beetje olie in een pan en fruit ui aan. Voeg, zodra de ui glazig ziet knoflook toe, en roerbak nogmaals 2 minuten mee. Voeg hierbij de stukjes (vegetarische) kip bij en bak een paar minuten mee tot de kip goudbruin is. Voeg nu kookroom, tijm, rozemarijn en het bouillonblokje toe en zorg ervoor dat het bouillonblokje oplost. Voeg spitskool toe en laat een paar minuten sudderen.
Stap 4
Voeg de romige kip en spitskool in de ovenschaal en verdeel oude kaas er overheen. Gratineer ongeveer 15 minuten in de oven of tot de kaas goudbruin is.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link