Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Alles over spitskool!

Een groente die niet mag ontbreken in de keuken is de spitskool, licht verteerbaar en sappig. Maar weet jij eigenlijk het verschil tussen witte kool en spitskool?Lees er alles over in dit artikel dan vertel ik waarom ze favoriet zijn.

Wat is spitskool?

Spitskool is een lid van de kruisbloemenfamilie en is dan ook nauw verwant aan de de witte kool, broccoli en spruitjes. Spitskool dankt haar naam aan de vorm met een spitse punt en heeft een sappige smaak. Spitskool is licht te verteren, ideaal als salade dus! Echter je kunt het zowel rauw als gekookt eten. 

Spitskool behoort op Jaimy’s Kitchen tot de bloemgroenten. En net als andere koolsoorten tot de typische Nederlandse groenten.

Wanneer is spitskool in het seizoen?

Spitskool is eigenlijk alleen in april niet in het seizoen, alle andere maanden van het jaar dus wel.

Belast ik het milieu door het eten van spitskool?

Spitskool is een uitstekende keuze als groente met een lage CO2 impact. Het is bijna het gehele jaar uit de volle grond beschikbaar.

Is spitskool gezond?

De kool is absoluut hartstikke goed voor je gezondheid met name omdat spitskool meer vitamine C levert dan de verwante witte kool. er zitten ook veel eiwitten in en onder andere kalium als mineraal, wat belangrijk voor het behoud van sterke spieren.

De smaak van spitskool

Spitskool heeft natuurlijk een typische kool smaak, al heeft het ook wel iets weg van sla. Het heeft een zachte smaak en is sappig en licht verteerbaar.

Verschillende bereidingswijzen

Je kan het op allerlei verschillende manieren klaarmaken, zoals koken, door het te stoven of te smoren. Maar je kan het bijvoorbeeld ook roerbakken. Je kunt er allerlei Westerse en Oosterse gerechten mee maken

Tot slot

Ik hoor ook graag jullie mening over dit ingrediënt dus stuur me zeker een reactie via het contactformulier op de contactpagina doe dit ook als ik iets vergeten ben en je me wilt aanvullen of als ik een foutje heb gemaakt en je me wilt corrigeren. Samen eten we de wereld een beetje mooier. Het informeren en met elkaar in gesprek zijn  over ingrediënten en de impact hiervan is voor mij erg belangrijk.