Tikka masala tempeh curry
Tikka masala tempeh curry
Bereidingstijd: 40 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 250 gr tempeh
- 400 gr rijst
- 4 pappadums
- 300 gr gezeefde tomaten
- 2 tl garam masala
- 100 ml (soja) yoghurt
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 5 cm gember
- 2 el citroensap
- 5 gr verse koriander
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Deze lekkere tikka masala tempeh curry is echt een toppertje met smaken uit de Indiase keuken. De masala saus is smaakvol en gemaakt met gezeefde tomaten, garam masala en yoghurt.
Vegetarische tikka masala tempeh curry
Dit recept is dus aan te passen naar je eigen voorkeur, maar tempeh is echt onwijs lekker. Als je het nog nooit geprobeerd hebt, zou ik het zeker eens aanraden! Ik raad het wel aan de tempeh eerst in wat olie krokant te bakken, dat komt de smaak echt ten goede.
De Indiase keuken is echt een van mijn all-time favorieten. Voor mij is het een makkelijke keuken geworden, omdat ik er graag mee experimenteer. Het volgende recept is ook zeker niet moeilijk om te maken, dus ik zou zeggen: probeer het eens! Het recept is vegan, omdat er geen zuivel in verwerkt is en ik voor tempeh koos. Liever met kip? Dat kan natuurlijk ook!
Serveren met:
De tempeh is heerlijk om met rijst te serveren, maar probeer het ook eens met bloemkoolrijst! Ook zijn Papadums er lekker voor een krokante bite aan het gerecht.
Bereiding
Stap 1
Snijd de tempeh in blokjes of reepjes en bak deze bruin en krokant in zonnebloemolie.
Stap 2
Meng in een blender de gezeefde tomaten en yoghurt. Bereid in de tussentijd de rijst.
Stap 3
Snipper een ui, hak de knoflook en gember, fruit dit aan in een pan met olie. Wanneer de uien glazig zijn voeg je de garam masala toe en bak dit even mee.
Stap 4
Voeg de tomatensaus toe aan de uien, knoflook en gember en laat dit 5 minuten goed door pruttelen.
Stap 5
Voeg ook de tempeh hieraan toe en verwarm goed door. Breng verder op smaak met peper, zout, citroensap en verse koriander. Serveer met papadums en rijst.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!
Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link