Salade met paarse asperges en aardbeien
Salade met paarse asperges en aardbeien
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 350 gr paarse asperge
- 75 gr veldsla
- 200 gr aardbeien
- 75 gr radijs
- 100 gr geitenkaas
- 4 el olijfolie
- 2 el azijn
- 1 tl mosterd
- peper en zout
Dit is een echte lente salade met seizoensgroente én fruit. De salade is gevuld met gegrilde paarse asperges, aardbeien, radijs en geitenkaas.
Paarse asperges
Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar de paarse asperge ziet er onwijs tof uit. Ook een echte toevoeging in het asperge assortiment, want deze is rauw te eten. Hij heeft een beetje een zoete smaak en past daarom perfect in een frisse salade. Deze mooie asperges kun je vooral bij groente speciaalzaken halen, maar ik heb de paarse asperge ook bij Albert Heijn gespot! Durf jij het aan om deze asperge ook eens te testen?
Asperge recepten
Al eerder grilde ik asperges, zoals de witte asperge! Die zijn ook onwijs lekker op de barbecue. Wil je het eens proberen maak dan eens deze gegrilde asperges met kalamata olijven. Wij grillen graag asperges bij de barbecue. Wanneer de zon lekker schijnt in de lente, zijn gegrilde eigenlijk een must voor bij de BBQ. Deze kunnen vervolgens warm, maar ook lauwwarm gegeven bij al het ander lekkers van de grill. En mocht je dan nog wat over hebben van die lekkere gegrilde asperges, kun je ze de dag erna bijvoorbeeld in een salade of zelfs bij de pasta serveren. Zo maken wij ook graag deze ravioli met gegrilde asperges. Zo zie je maar weer, met asperges kun je echt alle kanten uitgaan!
Bereiding
Stap 1
Was de paarse asperges en snijd ongeveer 1-2 cm van de onderkant af en gooi weg. Snijd nu een aantal plakjes van de asperges af en deze gaan straks rauw in de salade. Halveer de asperges.
Stap 2
Verhit een beetje olie in een grillpan en grill de asperges tot er grillstrepen te zien zijn. Dit kan ook op de BBQ.
Stap 3
Maak de dressing door deze ingrediënten goed te mengen. Meng met de sla en verdeel over de borden.
Stap 4
Snijd de kroontjes van de aardbeien af en halveer. Snijd ook de kontjes van de radijsjes en snijd elk radijsje in 6 partjes. Verdeel dit beide over de veldsla en kruimel vervolgens de geitenkaas er overheen.
Stap 5
Serveer de gegrilde asperges bij de salade.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link