Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Salade met paarse asperges en aardbeien

Salade met paarse asperges en aardbeien

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 350 gr paarse asperge
  • 75 gr veldsla
  • 200 gr aardbeien
  • 75 gr radijs
  • 100 gr geitenkaas

  • 4 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een echte lente salade met seizoensgroente én fruit. De salade is gevuld met gegrilde paarse asperges, aardbeien, radijs en geitenkaas.

Paarse asperges

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar de paarse asperge ziet er onwijs tof uit. Ook een echte toevoeging in het asperge assortiment, want deze is rauw te eten. Hij heeft een beetje een zoete smaak en past daarom perfect in een frisse salade. Deze mooie asperges kun je vooral bij groente speciaalzaken halen, maar ik heb de paarse asperge ook  bij Albert Heijn gespot! Durf jij het aan om deze asperge ook eens te testen?

Asperge recepten

Al eerder grilde ik asperges, zoals de witte asperge! Die zijn ook onwijs lekker op de barbecue. Wil je het eens proberen maak dan eens deze gegrilde asperges met kalamata olijven. Wij grillen graag asperges bij de barbecue. Wanneer de zon lekker schijnt in de lente, zijn gegrilde eigenlijk een must voor bij de BBQ. Deze kunnen vervolgens warm, maar ook lauwwarm gegeven bij al het ander lekkers van de grill. En mocht je dan nog wat over hebben van die lekkere gegrilde asperges, kun je ze de dag erna bijvoorbeeld in een salade of zelfs bij de pasta serveren. Zo maken wij ook graag deze ravioli met gegrilde asperges. Zo zie je maar weer, met asperges kun je echt alle kanten uitgaan!

Bereiding

Stap 1

Was de paarse asperges en snijd ongeveer 1-2 cm van de onderkant af en gooi weg. Snijd nu een aantal plakjes van de asperges af en deze gaan straks rauw in de salade. Halveer de asperges.

Stap 2

Verhit een beetje olie in een grillpan en grill de asperges tot er grillstrepen te zien zijn. Dit kan ook op de BBQ.

Stap 3

Maak de dressing door deze ingrediënten goed te mengen. Meng met de sla en verdeel over de borden.

Stap 4

Snijd de kroontjes van de aardbeien af en halveer. Snijd ook de kontjes van de radijsjes en snijd elk radijsje in 6 partjes. Verdeel dit beide over de veldsla en kruimel vervolgens de geitenkaas er overheen. 

Stap 5

Serveer de gegrilde asperges bij de salade.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades hoofdgerechten asperge vegetarisch aardbeien geitenkaas diner lente asperges hollands

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴