Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Witlof salade met sinaasappel

Witlof salade met sinaasappel

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 stronken witlof
  • 1 handsinaasappel
  • 5 radijsjes
  • 1 rode ui
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el gehakte pecannoten
  • 2 el olijfolie
  • 1 el wittewijn azijn
  • 1 tl mosterd
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit salade recept is een heerlijk bijgerecht of als lichte maaltijd geschikt voor in de zomer. De smaakcombinatie is heerlijk omdat het zoete van de sinaasappel, licht bittertje van de witlof perfect combineert met het zuurtje van de dressing en het pittige van de radijs. Dat samen met romige buffermozzarella en krokante pecan noten, maakt een heerlijke salade!

Recepten met meer groenten!

Meer groenten eten dus! Waarom? Omdat het Voedingscentrum bepaald heeft dat wij nu 250 gram groenten per dag moeten eten. Klinkt veel, maar dat valt dus reuze mee als je dit gedurende de hele dag al doet. Zo kun je gedurende de dag al meer groenten eten. Denk bijvoorbeeld aan snacken met courgette pizza hapjes. Een heerlijk tussendoortje, pizza hapjes die ook nog eens gezond zijn.

Salade met witlof

Deze salade is heerlijk als lunch, zomerse hoofdmaaltijd of heerlijk als bijgerecht bij de rest van je avondmaaltijd. Echt, ik vind deze salade zelf heerlijk op elk moment van de dag. Mocht je bang zijn dat de witlof bitter is, maak je geen zorgen! De combinatie van de zoete sinaasappel is heerlijk met witlof!

Bereiding

Stap 1

Snijd de schil van de sinaasappel weg en snijd partjes van de sinaasappel.

Stap 2

Halveer de witlof, snijd het bittere hart eruit en snijd het onderste deel in dunne reepjes. De bovenkant houd je als mooie blaadjes. Was de witlof met water.

Stap 3

Snipper het uitje en meng dit met de olijfolie, witte wijn azijn, mosterd, peper en zout tot een dressing.

Stap 4

Hak de pecan noten en snijd plakjes van de radijs.

Stap 5

Maak nu de salade door alle ingrediënten samen te voegen en de buffel mozzarella boven de salade te scheuren. Serveer met de zelfgemaakte dressing.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

salades lunch hoofdgerechten bijgerechten witlof sinaasappel vegetarisch mozzarella diner koolhydraatarm lente pecan noten radijs

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴