Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Avocado mousse met rode bessen

Avocado mousse met rode bessen

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 1 el crème fraîche
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 lente ui
  • 30 gr pecan noten
  • ½ rode of gele paprika
  • peper en zout

Rode bessenjam:

  • 200 gr rode bessen
  • 3 el agave siroop

Keukenhulpjes:

  • keukenmachine of staafmixer

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een lekker fris voorgerechtje, dat zelfs bij kids in de smaak valt. De zachte mousse van avocado in combinatie met frisse rode bessen jam en pecan noten zijn een heerlijke combi.

Lekkere rode bessen recepten

Rode bessen van Berrybrothers zijn onwijs veelzijdig en daarom heb ik al vele recepten ermee gemaakt. Zo kun je rode bessen verwerken in voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Of in een lekkere salade, keuze genoeg! Als een hoofdgerecht kun je een keertje het recept sjalot tarte tartin met rode bessen maken. Een heerlijke maaltijd salade is de pasta salade met avocado en rode bessen.  Als nagerecht ben ik gek op de no-bake rode bessen cheesecake. Wat zijn jouw favoriete recepten met rode bessen?

Feestelijke recepten

De rode bessen van Berrybrothers kun je vinden bij Albert Heijn. En dit is een must-have voor feestelijke recepten. De kleine rode, glanzende besjes maken elk recept extra mooi!

Bereiding

Stap 1

Voeg de rode bessen in een pannetje, voeg het agave siroop toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen tot je een jam krijgt. Zorg dat je tussentijds de besjes fijn stampt. Laat afkoelen.

Stap 2

Halveer de avocado's en verwijder de pit. Voeg het vruchtvlees van de avocado's in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg hierbij citroensap, een klein teentje knoflook, crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Pureer tot een gladde massa.

Stap 3

Snipper de paprika heel fijn, snijd ringen van de lente ui en hak de pecan noten.

Stap 4

Voeg onderin het glaasje eerst een laagje met rode bessen jam, vervolgens een laag avocado mousse en maak af met pecan noten, paprika en lente ui.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

avocado paprika voorgerechten vegetarisch hapjes & snacks kerst oud & nieuw diner pecan noten rode bessen mousse

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴