Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Mini naanbrood met bieten pesto

Mini naanbrood met bieten pesto

Ingrediënten

  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 400 ml yoghurt
  • 2 el olie
  • snuf zout
  • Bieten pesto
  • Feta kaas
  • Kiemen (zoals alfalfa)
  • extra bakmeel

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Naanbrood is een Indiaas platbrood en onwijs makkelijk om te maken. Het is gemaakt met zelfrijzend bakmeel en yoghurt en ik koos voor een mini variant belegd met zelfgemaakte bieten pesto, feta kaas en alfalfa.

Leuke hapjes voor bij de borrel

Dit receptje maakte ik voor mijn vriendinnen, toen we gezellig met zijn allen samen kwamen voor onze Sinterkerst viering. De broodjes zijn eenvoudig te maken, maar aangezien het er best veel zijn, ben je wel eventjes aan het bakken. Uiteraard kun je een topping naar keuze gebruiken. Ik maakte deze broodjes als borrel hapjes, maar wil je deze naan broodjes voor bij je Indiase maaltijd? Dat kan! Voeg dat wat komijnzaadjes toe aan het deeg, maakt het lekker kruidig. In dat geval zul je misschien geen toppings gebruiken, maar de naan broodjes zijn zeker lekker voor bijvoorbeeld bij deze vegetarische curry.

Bereiding

Stap 1

Meng de ingrediënten voor het deeg: zelfrijzend bakmeel, yoghurt, 2 el olie en zout met een keukenmachine met deeghaken. Heb je dit niet? Gebruik dat een gewone keukenmachine of een mixer. Je zou het deeg zelfs met de hand kunnen kneden.

Stap 2

Maak ongeveer 20 bolletjes van het deeg en strooi wat bakmeel over je werkblad. Maak van deze bolletjes platte mini naan broodjes.

Stap 3

Bak de broodjes nu in een (grill)pan. In principe heb je hier geen olie voor nodig, want dit zit in het deeg. Let goed op of het ook echt niet nodig is, anders kun je een beetje toevoegen. De naan broodjes kunnen ongeveer 2-3 minuten per kant gebakken worden.

Stap 4

Beleg de broodjes met bietenpesto, feta en kiemen.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

linzen lunch bijgerechten vegetarisch hapjes & snacks oud & nieuw vegan hapje naan brood rode biet

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴