Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pompoen & speculaas cake

Pompoen & speculaas cake

Bereidingstijd: 70 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr flespompoen
  • 225 gr tarwebloem
  • 80 gr suiker
  • 20 gr bakpoeder
  • 2.5 tl speculaas kruiden
  • 120 ml amandelmelk
  • 60 ml plantaardige olie

Glazuur:

  • 50 gr poedersuiker
  • een paar druppels amandelmelk

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Pompoen zie je overal in overvloed. Hartige recepten zoals curry's, stamppotten of geroosterde pompoen, onwijs lekker allemaal. Wist je dat je pompoen ook voor zoete gerechten goed kunt gebruiken? Zoals in dit recept met speculaas in een cake, zo kun je pompoen dus ook verwerken! 

Zelf een speculaas & pompoen cake maken

De combinatie van deze twee is echt onwijs lekker, een match made in heaven kun je wel zeggen. In Amerika kun je deze combinatie overal terugvinden onder de naam 'pumpkin spice'. Wij noemen de kruiden ook wel koek kruiden of speculaas kruiden, voeg daar pompoen aan toe en je hebt pumpkin spice! Zo makkelijk doe je dat dus. Een heerlijke herfstig recept, wanneer de pompoenen natuurlijk volop te krijgen zijn!

Vegan cake

Deze cake is vegan! Dat komt omdat ik geen eieren gebruik, mag wel hoeft niet. Wil je toch ei toevoegen, dan zou ik er twee bij doen. Echter, dat is helemaal niet nodig. Daarnaast gebruik ik plantaardige melk, dus ja, dan is het vegan. Zo easy! Natuurlijk kun je ook normale melk gebruiken, wat jij wilt! Deze cake is ontzettend lekker en smeuïg. Dit komt dus door de zachte pompoen puree, die heerlijk smaakvol is!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 175 graden.

Stap 2

Snijd de pompoen in blokjes en kook deze tot deze helemaal zacht is. Pureer deze dan helemaal glad samen met amandelmelk. Voeg vervolgens ook de olie toe.

Stap 3

Meng nu alle droge ingrediënten en meng dit met het natte mengsel.

Stap 4

Vet de bakvorm goed in en voeg het beslag hierin.

Stap 5

Bak de cake af in ongeveer 45 minuten of tot een prikker schoon uit de cake komt.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet cake vegetarisch pompoen sinterklaas speculaas vegan tussendoortje verjaardag herfst cake & muffins bakrecepten top favorieten

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴