Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Summer rolls met Pulled Oats

Summer rolls met Pulled Oats

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 14 rijstvellen
  • 175 grel gr Pulled Oats (ofwel 1 verpakking, verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • 1 grote of 2 kleine avocado's
  • 30 grel gr wortel julienne
  • 30 gr biet julienne
  • 4 mini komkommers of ½ normale komkommer
  • 70 gr glasnoedels
  • zwarte sesamzaadjes

Marinade:

  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus

Saus:

  • 1 mango
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • ½ limoen

Benodigdheden:

  • keukenmachine

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Summer rolls zijn loempia's gemaakt van rijstvellen, een perfect zomers en licht recept. Ik vul de summer rolls met Pulled Oats en daarom is dit een vegetarisch en zelfs veganistisch recept!

Summer rolls zijn loempia's van rijstvellen

Die de oorsprong in Vietnam hebben! Daar worden ze vooral gevuld met lekkere kruiden, ook erg lekker! In dit recept vul ik de rijstvellen met Pulled Oats, avocado en allerlei verschillende groenten. Daarnaast maak ik er een pittige mango dip bij. Hoe meer zaadjes van de rode peper in de dip gaan, hoe pittiger deze zal zijn, dus pas er mee op!

Wat is Pulled Oats?

Pulled Oats is een nieuwe plantaardige eiwitbron, afkomstig uit Finland. Het is gemaakt van haver, tuinbonen en erwten (en verder alleen water, olie en zout), waardoor het een bommetje van eiwitten is. Wist je dat Pulled Oats 30 gram eiwitten bevat per 100 gram? Dit is onwijs veel, zeker in vergelijking met kip, dat 20,2 gram per 100 gram eiwitten bevat. Bizar hè?! Daarom past Pulled Oats ook goed in een vegetarisch of veganistisch dieet. Het goede nieuws is dat Pulled Oats gewoon bij de Albert Heijn te koop is, je vindt dit product in het vleesvervanger schap. Dit recept is helemaal veganistisch, omdat er geen dierlijke producten gebruikt worden. Ik maakte ook een recept met de Pulled Oats Tomaat, namelijk een vegan bolognese saus met courgetti!

Bereiding

Stap 1

Voeg de ingrediënten van de marinade samen en voeg bij de Pulled Oats. Laat even marineren.

Stap 2

Snijd reepjes van de paprika en avocado. Snijd de zaadlijsten uit de komkommer en snijd hier ook reepjes van. Bereid ook de glasnoedels volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 3

Snijd de mango in blokjes, schil de gember en snijd de rode peper in ringen. Voeg dit toe aan een keukenmachine, samen met het limoensap. Blend nu tot een dip.

Stap 4

Bak vervolgens de pulled oats met de marinade ongeveer 5 minuten tot het licht krokant is. Haal uit de pan en leg aan de kant.

Stap 5

Leg nu de overige ingrediënten ook klaar voor de rijst loempia's.

Stap 6

Zet een kom klaar met lauwwarm water. Neem een bord, net zo groot als de rijstvellen.

Stap 7

Neem een rijstvel en dip in het water tot deze iets zachter wordt. Niet te lang en niet te kort! Leg op het bord en strooi sesamzaadjes op het onderste deel van het rijstvel. De ingrediënten leg je onderin het rijstvel, met aan de onderkant en zijkanten een beetje lege ruimte over. Leg er vervolgens wat glasnoedels op, een beetje van de Pulled Oats en vervolgens een beetje van alle andere groenten. Vouw nu eerst de onderkant naar binnen, dan de zijkanten en rol vervolgens helemaal dicht. Rol stevig!

Stap 8

Herhaal met de rest van de rijstvellen en serveer de summer rolls met de mango dip!

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

wortel lunch hoofdgerechten mango vegetarisch zomer aziatisch diner vegan summer rolls pulled oats

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴