Asperges met rode bietenpuree en burrata
Asperges met rode bietenpuree en burrata
Bereidingstijd: 30 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 500 gr asperges
- 350 gr aardappel
- 100 ml melk (plantaardig)
- 3 rode bieten
- 1 bol burrata
- 3 el kapper appeltjes
- 2 el olijfolie
- 2 takjes verse tijm
- 2 el pijnboom pitjes
- peper en zout
In dit lente recept worden witte asperges gecombineerd met roze aardappel en rode bieten puree, romige burrata en kapper appeltjes.
Rode bieten puree
Voor deze heerlijke roze gekleurde puree heb je zowel aardappel als rode bieten nodig. Door deze twee samen te stampen krijgt het dus deze mooie roze kleur. De rode bieten kun je kant-en-klaar kopen, dan zijn ze voorgekookt. Lekker makkelijk is dat. Nadat de aardappelen gaar zijn, stamp je deze tot een puree en voeg je fijn gesneden rode biet toe. Er mogen echt nog wel wat kleine stukjes in de puree zitten, dat geeft een lekkere bite. Zo heb je ene lekker bedje voor de witte asperges.
Gekookte asperges in 10 minuten
Vaak wordt gedacht dat het moeilijk is om asperges te maken, maar niets is minder waar. Het schillen van de asperges duurt misschien een aantal minuten, maar deze stap zou je zelfs over kunnen slaan als je geschilde asperges koopt. Asperges koken duurt echt naar 8-10 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges natuurlijk. En dan zijn dus je asperges al klaar, zo simpel is het eigenlijk. Zorg er wel voor dat de asperges beetgaar zijn, niemand houdt van té gare asperges.
Lekkere burrata
Dit recept is niet af zonder een heerlijke bol burrata. Burrata is eigenlijk mozzarella, maar dan met extra room in de kern. Het is daarom heel romig en zacht van smaak. Mocht je nu geen burrata kunnen vinden, dan kun je ook een goede, verse buffel mozzarella gebruiken, dit is net zo lekker. Het is in ieder geval een must voor in dit recept, ook erg lekker met de kapper appeltjes samen.
Bereiding
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar in ongeveer 10 minuten.
Stap 2
Schil de asperges en kook gaar in ongeveer 8-10 minuten in ruim water.
Stap 3
Snijd de rode bieten in stukjes. Rooster de pijnboom pitjes goudbruin.
Stap 4
Maak de dressing door de blaadjes van de takjes tijm af te rissen en meng met olijfolie en citroensap.
Stap 5
Giet de aardappelen af als deze gaar zijn, stamp tot een puree met een scheutje melk en voeg de rode bieten toe. Stamp nog een keertje goed. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Verdeel de rode bietenpuree over een bord, leg de asperges er boven op. Leg vervolgens de bol burrata op de asperges en maak af met pijnboon pitjes, dressing en kapper appeltjes. Breng op smaak met een beetje zwarte peper.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link