Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Geroosterde spitskool uit de oven met tomaat & paprika saus

Geroosterde spitskool uit de oven met tomaat & paprika saus

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 0.5 spitskool
  • 200 gr rijst
  • 2 visfilets (heek, kabeljauw of victoriabaars)
  • boter om in te bakken
  • peper en zout
  • olijfolie

Tomaat & paprika saus

  • 1 witte ui
  • 1 tenen knoflook
  • 200 ml tomaten passata
  • 1 geroosterde paprika uit pot
  • peper en zout
  • 5 gr verse basilicum

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze geroosterde spitskool heeft lekker veel smaak, is gezond en smaakt heerlijk bij de zelfgemaakte tomaat & paprikasaus. Een hoofdgerecht geserveerd met vis naar keuze en rijst.

Recepten met spitskool

Spitskool zie je wellicht wel eens in de supermarkt liggen, je koopt het zelfs wel eens, maar jammer genoeg wordt spitskool toch nog niet voldoende bereid. Het wordt meestal in bijvoorbeeld een wok recept of in een groenten curry zoals Indonesische sajoer lodeh. Echter, spitskool is een groente die ook in de hoofdrol mag staan. Dat is precies waar dit recept om draait! De spitskool uit de oven heeft een heerlijke licht zoete smaak, die perfect past bij de tomaat en paprikasaus die een licht zuurtje van de tomaat en geroosterde paprika heeft. Erg lekker bij rijst en een stukje vis. Liever vlees? Bak dan een stukje kipfilet erbij. 

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 185 graden. Was de spitskool en snijd in parten. Wrijf in met een beetje olie en leg in een ovenschaal in de oven. Rooster de spitskool beetgaar in ongeveer 30-35 minuten in de oven.

Stap 2

Bereid de rijst volgens de aanwijzigingen van de verpakking.

Stap 3

Snipper het uitje, hak de knoflook fijn en snijd de gegrilde paprika in hele fijne stukjes. Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje eerst aan, voeg na 2 minuten knoflook toe. Fruit een paar minuten aan en voeg dan de gegrilde paprikablokjes en tomaten passata toe. Breng op smaak met peper en zout en laat ongeveer 5-10 minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 4

Verhit boter in de pan en bak hierin de vis gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Serveer de geroosterde spitskool met de tomaat & paprika saus, rijst en visfilets. Maak af met blaadjes basilicum.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten rijst vis & zeevruchten paprika kabeljauw winter diner oven herfst spitskool

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴