Wraps met koolsalade en tofu
Wraps met koolsalade en tofu
Bereidingstijd: 20 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 1 x recept koolsalade
- 4 tortilla wraps (bieten)
- 375 gr tofu
- 1 blik abrikozen (uitlek 240 gr)
- 3 gr peterselie
- peper en zout
- Sausje naar keuze (sriracha mayonaise)
- zonnebloemolie om in te bakken
Een heerlijk recept als lunch of als licht diner, deze warps zijn gevuld met zelfgemaakte koolsalade, krokante tofu en abrikozen.
Gevulde wraps
Deze tortilla wraps hebben een heerlijk roze kleurtje, omdat het bieten wraps zijn! Tegenwoordig kun je in verschillende supermarkten wraps met daarin groenten verwerkt vinden. Denk dus aan roze wraps met rode bieten of oranje wraps met wortel. Die zien er niet alleen leuk uit, maar zijn natuurlijk ook erg lekker. De wraps zijn gevuld met een zelfgemaakte koolsalade, die kun je zowel met witte kool als met spitskool maken. Hier is het recept voor de Amerikaanse koolsalade. De tofu is lekker krokant gebakken en op smaak gebracht met peper en zout. Je kunt eventueel ook paprikapoeder of een beetje chilipoeder toevoegen.
Sla je favoriete recepten op
Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden.
Bereiding
Stap 1
Maak de koolsalade volgens het recept in de link uit de ingrediëntenlijst.
Stap 2
Laat de tofu goed uitlekken. Wikkel in een theedoek of keukenpapier en leg iets zwaars op de tofu. Snijd vervolgens de tofu in plakjes. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en bak de tofu krokant.
Stap 3
Laat de abrikozen uitlekken en snijd in plakjes.
Stap 4
Verwarm de wraps kort, vul met koolsalade, krokante tofu, plakjes abrikoos en maak af met een beetje peterselie en sriracha mayonaise of andere saus.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link