Vegan cheesecake met blauwe bessen
Vegan cheesecake met blauwe bessen
Bereidingstijd: 45 min.
-
Personen:
+
Bodem:
- 215 gr Medjoul dadels
- 50 gr amandelen
- 50 gr walnoten
- snuf zout
- 1 tl agave siroop
- 2 tl kokosolie
Blauwe bessen laag:
- 230 gram blauwe bessen (diepvries)
- 280 gram geweekte cashew
- 1.5 tl kokosolie
- 1 tl agave siroop
- 2.5 el kokos mk
Witte laag:
- 150 gram cashew 24 uur geweekt
- 1 tl agave siroop
- 1.5 tl kokosolie of cacaoboter
- 1 tl vanille poeder
- 1 limoen + rasp
- 2 el kokosmk
Versiering:
- verse blauwe bessen
- goji bessen
- geraspte choco
- versiering naar keuze!
Benodigdheden:
- Cupcake bakblik
- Bakpapier
- Blender of keukenmachine of staafmixer
- Spuitzak
Dit is toch genieten? Een cheesecake zonder zuivel met allerlei gezonde ingrediënten. Onwijs leuk en lekker recept is dit! Mijn testpersonen hadden totaal niet in de gaten dat de 'cheese' gemaakt is van cashewnoten! Kijk maar snel mee naar één van mijn meest favoriete recepten!
Verschillende smaken en varianten van cheesecake zelf maken
Je kunt uiteraard eindeloos variëren met de smaken, maar Sandra en ik -met wie ik de cheesecakes maakte- vinden dit een heerlijke combinatie. De blauwe bes past heel goed bij het frisse en zurige van de limoen en dan weer het zoete van de dadels in de bodem!
Let op: je moet de cashewnoten minimaal 5 uurtjes laten weken, maar het liefst een nacht!
Nog een ander weetje, de kokosolie kun je echt niet weglaten in het recept. Dit zal ervoor zorgen dat de cheesecakes niet uitzakken wanneer je ze ontdooit.
Bereiding
Stap 1
Zorg dus dat je een nacht van te voren de cashewnoten geweekt hebt!
Stap 2
Meng de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine. Let op: smelt de kokosolie eerst. Indien je een siliconen cupcake vorm heb, kun je de volgende stap overslaan. Anders knip je strookjes van bakpapier en plaats je dit in de vorm. Op deze manier kun je straks, met behulp van het bakpapier, de cheesecakes er makkelijk uit halen. Zet de bodem in de vriezer tot je klaar bent met de volgende laag.
Stap 3
Meng alle ingrediënten voor de laag met blauwe bessen. Denk hierbij ook aan het smelten van de kokosolie. Meng het mengsel zeer glad. Haal je het cupcakeblik uit de vriezer en voeg je de blauwe bessen cheesecake laag er bovenop. Strijk dit goed glad af! Plaats nu in de vriezer weer.
Stap 4
Meng wederom de ingrediënten voor de witte laag. Wederom de kokosolie smelten! Dit mengsel kun je in een spuitzak doen en ongeveer 5-10 minuten in de vriezer leggen, zodat het een beetje stijf wordt.
Stap 5
Dan, indien de blauwe bessen laag hard genoeg is, kun je de limoenlaag erop spuiten. Dan maak je ze af met wat geraspte pure chocolade, blauwe bes en goji bessen.
Stap 6
Bewaar de cheesecakes in de vriezer en zorg dat je ze ongeveer 30-45 minuten van te voren er uit haalt! Echt smullen!
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link