Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Knolselderij koekjes

Knolselderij koekjes

Bereidingstijd: 30 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 375 gr knolselderij
  • 275 gr aardappel
  • 1 teen knoflook
  • 40 gr Pecorino Romano
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • boter om in te bakken

Sausje:

  • 150 ml yoghurt
  • ½ citroen
  • 4 gr peterselie
  • Peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze krokante koekjes met zachte binnenkant zijn lekker hartig, omdat ze gemaakt zijn van knolselderij en aardappel. De Pecorino Romano maakt het extra smaakvol!

Knapperige koekjes van groenten

Sinds ik moeder ben probeer ik altijd wat extra groenten te verstoppen in gerechten. En daarom maak ik met regelmaat groentekoekjes. Je kunt het zo gek niet bedenken met varianten zoals wortel of broccoli. Mijn favorieten, en die van mijn zoontje, zijn deze knolselderij koekjes en het recept voor bloemkool koekjes, die deelde ik al eerder op Jaimy's Kitchen. Deze groentekoekjes zijn ook erg geschikt om in te vriezen en vervolgens weer kort op te bakken. Handig voor de kids!

De smaakmaker in het recept

Dat is in dit geval Pecorino Romano, een heerlijke Italiaanse kaas. Vaak wordt Parmezaanse kaas gebruikt, maar ook Pecorino Romano is een heerlijk kaasje, die voor een heerlijke hartige smaak in de koekjes zorgt. Deze kaas is gemaakt van schapenkaas en vaak iets zouter in vergelijking met Parmezaanse kaas. Wees dus zuinig met de toevoeging van zout.

Bereiding

Stap 1

Schil de aardappelen, was deze goed. Snijd de knolselderij in kleine stukjes. Voeg dit in een keukenmachine en maal tot het kleine stukjes zijn.

Stap 2

Voeg dit in een kom, breek de eieren erin, tijm en breng op smaak met peper en zout. Rasp de knoflook boven het mengsel, voeg bloem toe en meng alles goed.

Stap 3

Verhit boter in een pan en maak 6 tot 8 bloemkoolkoekjes van het beslag. Bak de koekjes gaar op middelhoog vuur en in ongeveer 4-5 minuten per kant.

Stap 4

Maak in de tussentijd een yoghurt sausje door de yoghurt, het citroensap en gehakte peterselie te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Serveer de warme knolselderij koekjes met de yoghurt saus.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

bijgerechten knolselderij aardappel vegetarisch diner koekjes herfst kids

Bekijk ook eens deze recepten

Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴