Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Hoisin kip met rijst en spitskool (vega optie)

Hoisin kip met rijst en spitskool (vega optie)

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 250 gr rijst
  • 500 gr kip
  • 1 spitskool
  • 1 kleine broccoli
  • 3 sinaasappels
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 2 el sesamzaadjes
  • 3 el hoisin saus
  • Peper en zout
  • olie in te bakken

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit is een rijst gerecht met lekker veel groenten door de toevoeging van spitskool en broccoli. De kip in hoisin saus met sinaasappel partjes is kruidig en zoet.

Recept met kip of vegetarische kip?

Dit is een heerlijk gerecht die je zowel met kip als met vegetarische kip kunt maken. De kip is de ster van het recept, samen met de sinaasappel partjes en de lekkere hoisin saus. Doordat je ook het sap van de sinaasappel gebruikt, wordt de saus lekker zoet. Heerlijk met de kruidige hoisin.

Veel verstopte groenten

Rijst is de basis van dit recept, maar je kunt veel groenten erin verstoppen. Zo kies ik ervoor om heel fijn gesneden spitskool toe te voegen en daarbij broccili rijst. Deze kun je zowel kant-en-klaar lopen of je kunt zelf een broccoli in kleine stukjes snijden of malen in een keukenmachine. En zo zijn de groenten een onderdeel van de rijst. Perfect voor kieskeurige kindjes!

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 2

Snijd de kip in blokjes. Gebruik je vegetarische kip, dan is dit niet nodig. Snijd de spitskool en broccoli fijn, zodat het straks met de rijst mengt.

Stap 3

Snijd de schil van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Knijp het sap uit de overblijfselen van de sinaasappel.

Stap 4

Verhit olie in een pan en bak hierin de groenten gaar. Roer regelmatig en breng op smaak met knoflookpoeder, peper en zout.

Stap 5

Neem in de tussentijd nog een pan, verhit olie en bak hierin de kip of vegetarische kip. Roer regelmatig en voeg na een paar minuten hoisin saus en sinaasappelpartjes toe.

Stap 6

Meng als laatste stap de rijst door de groenten. Serveer rijst met kip en sinaasappel in hoisin saus. Maak af met sesamzaadjes.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst sinaasappel hoisin vegetarisch aziatisch diner makkelijk & snel vegan spitskool kids kip & gevogelte

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴