Salade met tomaat en kikkererwten

Bereidingstijd: 10 min.

Personen: 2


Ingrediënten

  • 265 gr kikkererwten
  • 100 gr cherry tomaat
  • 3 geroosterde paprika's
  • 35 gr pecan noten
  • 1 rode ui
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte wijn azijn
  • verse basilicum naar smaak
  • peper en zout

Deze vegetarische salade met kikkererwten is lekker én gezond, de perfecte combinatie toch? De gegrilde paprika's maken deze salade in combinatie met tomaat en verse basilicum extra lekker.

Gegrilde paprika

Gegrilde paprika's zijn net iets zachter en zoeter van smaak als verse paprika's. Deze gegrilde variant geeft deze salade extra veel smaak en zijn heerlijk zacht. Natuurlijk kun je gegrilde paprika's in een glazen pot kopen, maar het is nog lekkerder wanneer je deze zelf grilt. Moeilijk is dat niet en ik schreef er eerder al een blog over met stap voor stap beschreven hoe je dat nu precies doet. Laat de oven dus zeker zijn werk doen als je hier tijd voor hebt. Heb je dat niet? Dan kun je dus ook een pot gegrilde paprika gebruiken.

Italiaanse smaken

Dat kan bijna niet mis gaan met een lekkere hoeveelheid tomaat en basilicum. In dit recept gebruik ik witte wijn azijn, maar voor extra veel Italiaanse smaken, zou je ook balsamico azijn kunnen gebruiken. Door de toevoeging van kikkererwten zou de salade dus echt als maaltijd kunnen dienen, maar houd jij toch van een stukje vlees, dan zou ik kip aanraden voor erbij. Of een stukje gegrilde zalm, ook lekker.

Bereiding

Stap 1

Zorg dat je geroosterde paprika's gebruikt voor het recept en snijd deze in reepjes.

Stap 2

Snijd de rode ui in halve ringen, halveer de cherrytomaatjes en spoel de kikkererwten af.

Stap 3

Hak de pecan noten en scheur de blaadjes basilicum.

Stap 4

Maak de dressing van olijfolie, witte wijn azijn, peper en zout. Voeg nu alle ingrediënten bij elkaar.

Stap 5

Meng goed en hoe langer de salade staat, hoe meer de smaken tot zijn recht komen.

salades tomaat hoofdgerechten kikkererwten bijgerechten paprika vegetarisch gegrild makkelijk & snel vegan
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen

Deel dit recept

Social media