Lunch/ Snacks/ Vega & Vegan

Recept: Vegetarische pizza broodjes

Recept pizza broodjes vegetarisch www.jaimyskitchen.nl

Pizza broodjes zijn snel en makkelijk gemaakt. Een perfecte snack of lunch voor in het weekend als je het mij vraagt. Er zijn allerlei varianten mogelijk, maar in dit recept maak ik vegetarische pizza broodjes.

Pizza time!

Ah, ik ben echt gek op pizza! En zoveel varianten vind ik lekker. Daarom maakte ik eerder al recepten zoals een bieten pizza met witte asperge en geitenkaas, maar ook mini pizza’s met paarse aardappel (mega lekker!) of een plaat pizza met tonijn en rucola. En daarom is het nu tijd voor pizza broodjes!

Het perfecte recept voor pizza broodjes

Ik mag absoluut geen credits nemen voor dit recept voor pizza broodjes! Dit is namelijk echt helemaal mijn vriend zijn ding. Hij maakt deze lekkere broodjes met regelmaat en inmiddels aap ik hem lekker na. Er zijn zoveel varianten mogelijk met deze pizza broodjes zoals met salami, tonijn of bijvoorbeeld deze vegetarische variant. De andere maak ik wellicht ook nog wel eens ;)! Dus, klaar voor het recept van mijn vriend?

Recept vegetarische pizza broodjes www.jaimyskitchen.nl
Recept: Vegetarische pizza broodjes

Hoeveelheid: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

1 afbak stokbrood
1 klein blikje tomaten puree
3 el geraspte kaas of strooikaas
½ rode ui
½ bol mozzarella
¼ paprika
10 olijven
een beetje Italiaanse kruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Neem het afbak stokbrood. Deze ga je niet eerst afbakken, maar bak je af met de pizza toppings erop! Dus, halveer het stokbrood en snijd vervolgens doormidden. Zo krijg je 4 pizza broodjes uiteindelijk.
  3. Smeer het tomatenpuree over de broodjes. Snijd de paprika in kleine blokjes en de olijven in ringen.  Snijd ook de rode ui fijn. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  4. Verdeel nu een beetje strooikaas over de tomatenpuree en leg vervolgens de paprika, rode ui en olijven erop. Leg er een paar stukjes mozzarella boven op en strooi er een beetje Italiaanse kruiden overheen.
  5. Bak de pizza broodjes af in ongeveer 8 minuten. Houd de oven goed in de gaten!

Recept: Vegetarische pizza broodjes

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.