Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Pasta alla norma met aubergine en ricotta

Pasta alla norma met aubergine en ricotta

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 150 gr farfalle
  • 1 aubergine
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl oregano, gedroogd
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 75 gr ricotta
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • olijfolie om in te bakken
  • peper en zout

Keukenhulpjes

  • Kookpan
  • Koekenpan

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Één van mijn favo pasta's? Pasta alla Norma oftewel pasta met aubergine en onmisbare toevoeging van ricotta. Dat maakt het een heerlijke romige pasta, waar je geen genoeg van krijgt! 

Pasta alla norma, een Siciliaans recept

Deze pasta met aubergine komt uit Sicilië en is een echt klassiek recept. Zoals ik al zei, één van mijn persoonlijke favorieten. Wist je dat ricotta onmisbaar is in deze pasta met aubergine? Het zorgt echt voor een heerlijke romige touch aan het gerecht. De pasta kan extra afgemaakt worden met verse basilicum.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Snijd aubergine in dunne plakken en snijd elke plak in 4 stukken. Hak knoflook fijn. Kook farfalle in gezouten water.

Stap 2

Voeg een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan en bak de aubergine op middelhoog vuur tot deze echt zacht begint te worden. Het is belangrijk dat deze super zacht wordt en niet te bruin. Voeg eventueel een scheutje water toe en laat stomen met de deksel op de pan. Voeg knoflook toe als de aubergine gaar is en bak 3 minuten mee. Voeg tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Er mag eventueel nog wat olijfolie bij.

Stap 3

Voeg gepelde tomaten, Italiaanse kruiden en peper en zout toe. Laat 10 minuten pruttelen en proef of er extra peper en zout bij mag.

Stap 4

Meng pasta met aubergine en tomatensaus en verwarm nog even een paar minuten door, zodat de saus opgenomen wordt door de pasta. Serveer met ricotta en Parmezaanse kaas.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat hoofdgerechten aubergine pasta vegetarisch italiaans diner makkelijk & snel ricotta parmezaanse kaas kids

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴