Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Witte asperges en shiitake in Aziatische saus

Witte asperges en shiitake in Aziatische saus

Bereidingstijd: 25 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 500 gr asperges
  • 150 gr shiitake
  • 150 gr (cherry)tomaat
  • 1 el gehakte gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 150 gr basmati rijst
  • 1 el sesamzaadjes
  • olie om in te bakken

Saus

  • 100 ml water
  • 2 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie
  • 1 el ahornsiroop of honing
  • 1 tl maizena
  • optioneel: sriracha of sambal naar smaak

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Witte asperges zijn heerlijk om op Aziatische wijze te bereiden! In dit recept gecombineerd met een zelfgemaakte saus op basis van soja en shiitake paddenstoelen.

Aziatisch recept met witte asperges

Als we aan asperges denken, denken we al snel aan aspergesoep of asperges op klassieke wijze. Dat zijn natuurlijk ontzettend lekkere manieren om asperges te bereiden, maar je kunt zoveel meer met deze groente van Hollandse bodem. Zo geef ik er in dit recept een heerlijk Aziatisch tintje aan door het te combineren met shiitake paddenstoelen en een saus op basis van sesamolie, rijstazijn en sojasaus. De smaken komen heerlijk samen. Een echte aanrader om witte asperges op deze wijze te bereiden.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Deze blog is in samenwerking met Nederlands Asperge Centrum tot stand gekomen.

Bereiding

Stap 1

Schil de asperges en snijd 1 cm van de onderkant schuin af. Snijd de asperges in schuine hapklare stukjes. Snijd shiitake en cherrytomaat in stukjes. Snipper het sjalotje en hak de gember (zonder schil) en knoflook fijn.

Stap 2

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. 

Stap 3

Verhit olie in de pan en fruit hierin sjalot, gember en knoflook. Voeg na 2 minuten de stukjes shiitake toe en bak ongeveer 4 minuten om vervolgens ook de stukjes asperges en tomaat toe te voegen.  

Stap 4

Meng in de tussentijd de ingrediënten voor de saus. Voeg de saus bij de rest en voeg een deksel op de pan. Laat dit nu ongeveer 10-15 minuten sudderen. Controleer na 10 minuten of de asperges beetgaar zijn en pas eventueel de bereidingstijd hierop aan.

Stap 5

Voeg als laatste sesamzaadjes en optioneel sriracha of sambal naar smaak toe. Serveer de asperge roerbak met rijst.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

hoofdgerechten rijst asperge vegetarisch aziatisch diner lente witte asperges shiitake

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴